Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

De Hoekse Lijn: binnen 35 minuten aan het strand

In 2023 is het nieuwe station Hoek van Holland Strand geopend. Reizigers stappen nu bijna op het strand uit de metro.

Op 1 juni 1893 werd in Hoek van Holland een belangrijk lintje doorgeknipt. Het was de dag dat het treinstation Hoek van Holland Haven officieel werd geopend. De Hollandsche IJzeren Spoorweg Maatschappij was de trotse eigenaar ervan. Het station was vooral bedoeld om rijke reizigers van de veerverbinding naar Engeland te bedienen.

Fiets, brommer, auto, trein… lopen

Vooral na de oorlog ontwikkelde Hoek van Holland zich tot een populaire badplaats. Veel jongeren-van-toen zullen zich herinneren dat ze met hun fiets of brommertje naar 'de Hoek' reden om daar van de zon en de zee te genieten. Wie het zich kon veroorloven ging met de auto of de trein. Strandbezoekers in de laatste categorie moesten na aankomst op station Hoek van Holland Haven een kilometer lopen...

Voor iedereen

Dat kon beter. Op 31 maart 2023 werd dan ook metrostation Hoek van Holland Strand geopend. Tegenwoordig kan iedereen in Rotterdam zó de metro in stappen en sta je binnen 35 minuten oog in oog met het strand en de zee. 

De metroverbinding naar het Hoekse strand is een groot succes: in juni 2023 meldde de RET dat 115.000 reizigers de in- en uitcheckpoortjes van metrostation Hoek van Holland waren gepasseerd.

Metrostation Hoekse lijn. Foto Jan van der Meijde
Station Hoek van Holland Strand

Zonnen, uitwaaien, wandelen

Het strand is een plek die u alle jaargetijden bezoekt. Zwemmen en zonnen in de zomer. In de herfst, winter of lente lekker uitwaaien bij windkracht 5 tijdens een sportieve strandwandeling. U bent er snel, comfortabel, betaalbaar en vooral veel duurzamer dan met de auto. De metro rijdt in de meeste gevallen op groene stroom. Wist u dat reizen per elektrisch spoor in de top drie van de schoonste vervoersmogelijkheden staat?

Ook met uw bankpas

Op alle metrolijnen van de RET kunt u tegenwoordig ook met uw bankpas in- en uitchecken. Dat is wel zo gemakkelijk en overzichtelijk. De dienstregeling van de Hoekse (metro-)Lijn vindt u op de website van de RET.