ik heb onvoldoende geld om rond te komen

Foto: Tom Pilzecker

toeslag aow-gerechtigden

Wanneer krijg ik de toeslag AOW-gerechtigden  uitbetaald?
De tweede week van mei krijgt u de toeslag uitbetaald als u naast uw AOW-uitkering een aanvullende inkomensvoorziening voor ouderen heeft en u vorig jaar de toeslag heeft ontvangen..
Als u de toeslag niet heeft ontvangen, maar u denkt daar wel recht op te hebben, kunt u zelf een aanvraag doen vanaf de derde week in mei 2014. U kunt de toeslag 2014 aanvragen tot 1 januari 2015.

contact

Heeft u een uitkering van de gemeente? Dan kunt u bellen met uw klantmanager. U vindt het nummer op brieven over uw uitkering.
Als uw wijzigingen wilt doorgeven die van belang zijn voor uw uitkering, gebruikt u het wijzigingsformulier.

Heeft u geen uitkering en heeft u een vraag of een opmerking, belt u dan met 14 010 of gebruik het contactformulier.

rondkomen = meedoen in rotterdam

Jong en oud. Alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen. Studerenden, werkenden en mensen zonder werk. In Rotterdam telt en doet iedereen mee. Toch kan meedoen soms moeilijker zijn dan u zou willen. Bijvoorbeeld omdat u weinig geld heeft.

Heeft u een laag inkomen en geen geld kunnen sparen? Moet u extra uitgaven doen voor uzelf of uw gezin? In bijzondere situaties is een bijdrage of een lening van de gemeente Rotterdam mogelijk.
Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie hierover.

uitgelicht

Online geldplan
Breng inkomsten en uitgaven in balans
07 oktober 2014 | lees meer
Leenbijstand voor overstap naar collectieve zorgverzekering
Heeft u bij uw huidige zorgverzekeraar een betalingsachterstand maar wilt u overstappen naar de collectieve zorgverzekering van de gemeente?
19 augustus 2013 | lees meer
Tips om meer te doen met uw geld
Hier vindt u tips die u helpen te besparen en om meer te doen met uw geld.
28 januari 2010 | lees meer

bijzondere bijstand

De meeste regelingen op deze pagina zijn onderdeel van de bijzondere bijstand. Deze is er niet alleen voor mensen met een uitkering, maar ook voor mensen die werken en een laag inkomen hebben.

bereken uw recht op toeslagen

Rotterdam heeft een speciaal programma waarmee u uw recht op de Rotterdamse regelingen kunt berekenen. Dit programma heet Bereken Uw Recht Rotterdam.
Wilt u zien voor of u ook voor landelijke toeslagen (zoals huurtoeslag of zorgtoeslag) in aanmerking komt, kijk dan eens bij Bereken Uw Recht (landelijk).

weer aan het werk

Wie kan werken, moet werken. Als het u niet lukt om zelf werk te vinden, kan de gemeente daarbij ondersteuning bieden. Op de pagina Rotterdam.nl/werkeninkomen en in de 010werkt app vindt u tips en instanties die u verder kunnen helpen bij het vinden van werk.

 

 

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken