ik heb onvoldoende geld om rond te komen

Foto: Tom Pilzecker

online geldplan

Geld overhouden aan het einde van de maand? Vul een geldplan in. De gemeente Rotterdam biedt zijn inwoners de mogelijkheid om dit te doen via online geldplan.
 

contact

Heeft u een uitkering van de gemeente? Dan kunt u bellen met uw klantmanager. U vindt het nummer op brieven over uw uitkering.
Als uw wijzigingen wilt doorgeven die van belang zijn voor uw uitkering, gebruikt u het wijzigingsformulier.

Heeft u geen uitkering en heeft u een vraag of een opmerking, belt u dan met 14 010 of gebruik het contactformulier.

uitgelicht

Tegoed niet ontvangen op Rotterdampas?
Heeft u het Jeugd-tegoed of AOW-tegoed niet ontvangen op uw Rotterdampas?
03 september 2015 | lees meer
AOW-tegoed in 2016
Een tegoed op de Rotterdampas voor AOW’ers met minimum inkomen
04 augustus 2015 | lees meer
Jeugd-tegoed in 2016
Een tegoed op de Rotterdampas voor kinderen van ouders met minimum inkomen.
04 augustus 2015 | lees meer

bijzondere bijstand

De meeste regelingen op deze pagina zijn onderdeel van de bijzondere bijstand. Deze zijn er voor mensen met een laag inkomen. Bijzondere bijstand is er alleen voor de meest noodzakelijke kosten. Rotterdam verleent passende bijzondere bijstand en bekijkt de situatie van ieder persoon apart. In sommige gevallen wordt bijzondere bijstand toegekend in de vorm van een lening die terugbetaald moet worden. En soms zijn tweedehandsartikelen een goede oplossing. Zo blijft bijzondere bijstand beschikbaar voor mensen die het echt nodig hebben.

check op welke toeslagen en regelingen u recht heeft

Veel Rotterdammers komen in de geldproblemen, omdat ze niet goed weten op welke toeslagen en regelingen ze recht hebben. Door geen gebruik te maken van een regeling kan het inkomen zomaar te laag uitvallen. Maar andersom kan ook: onterecht gebruik maken van een toeslag, met alle gevolgen van dien. Met KIEN010 berekent u welke bedragen u moet ontvangen. In geval van beslaglegging wordt berekend hoe hoog het bedrag is dat een deurwaarder mag inhouden.

Vul de vragen in op KIEN010 en u ontvangt een advies en berekening. Heeft u ondersteuning nodig, dan kunt u een afspraak maken bij de sociaalraadslieden in uw gebied.

weer aan het werk

Wie kan werken, moet werken. Als het u niet lukt om zelf werk te vinden, kan de gemeente daarbij ondersteuning bieden. Op de pagina Rotterdam.nl/werkeninkomen en in de 010werkt app vindt u tips en instanties die u verder kunnen helpen bij het vinden van werk.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken