jongerenloket

  • balie jongerenloket
  • jonegren met boeken
  • jongeren in de klas

jongerenloket

Ben je tussen de 16 en 27 jaar? Is naar school gaan of werk vinden lastig voor je? Kom je er alleen niet uit? Dan ben je welkom bij het Jongerenloket van de gemeente Rotterdam.  
Samen bespreken we wat jij zélf kunt doen om aan je toekomst te werken. Jouw talenten staan hierbij voorop. Bekijk hieronder hoe het werkt. 

Aanmelden en eerste gesprek
Wil je een afspraak maken voor een gesprek? Bel dan tussen 8.30 en 17.00 uur naar 010 – 267 4198 of mail naar afspraak_jl@rotterdam.nl. Als je mailt, geef dan je telefoonnummer door en op welke dag en tijd we je het beste kunnen bellen.
Je kunt ook zonder afspraak tussen 8.30 en 12.00 uur binnenlopen.
Als je je aanmeldt bij het Jongerenloket, maak je kennis met je jongerencoach. Meestal vraagt een coach je in het eerste gesprek om vier weken lang te zoeken naar een school of baan. Je krijgt allerlei tips mee over wat je zelf kunt doen. Soms moet je deze tijd gebruiken om bijvoorbeeld een afspraak te maken met iemand die met jou naar je schulden kijkt.

Zoekperiode en tweede gesprek
Als het je tijdens deze vier weken niet lukt om een opleiding of baan vinden, zien we je graag terug bij het Jongerenloket. Waarschijnlijk heb je tijdens het eerste gesprek al een afspraak gemaakt voor het tweede gesprek. Zo niet, maak dan binnen drie weken na deze eerste afspraak een afspraak voor dit tweede gesprek. Bel naar 010-2674198 of mail: afspraak_jl@rotterdam.nl.

Een uitkering aanvragen
Heb je niet genoeg geld om goed van te leven? Dan kun je bij het Jongerenloket ook terecht om een bijstandsuitkering aan te vragen. Let op: dit geld krijg je niet zomaar en ook niet meteen. Bespreek met je coach wat je in de tussentijd doet. Kijk voor meer informatie bij de Veelgestelde vragen.

De gemeente vraagt ook iets terug voor dit tijdelijke inkomen. Namelijk dat je op zoek gaat naar een opleiding of werk. Zodat jij zo snel mogelijk weer op eigen benen staat. Lees meer.

tweets jongerenloket

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken