Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Zilverschoonstraat

In 2023 vervangt de gemeente de riolering in en rondom de Zilverschoonstraat. Als voorbereiding zijn er onderzoeken bezig.

De aannemer die de werkzaamheden voor de gemeente uitvoert, is Dura Vermeer.

Welke hinder is er van de onderzoeken?

Dura Vermeer maakt steeds een klein stukje straat open en sluit dit weer aan het eind van de werkdag. Op de plekken waar ze graven, kan u op die dag niet parkeren. Dat geven we met borden aan.

Later in het jaar gaan we ook milieutechnisch, geotechnisch en ecologisch onderzoek doen. Bewoners hebben daarvan geen overlast bij het parkeren.

Samenwerking

In het jaar 2023 komt er dan een nieuwe riolering in de wijk. Netbeheerder Stedin werkt in dezelfde periode aan de gas- en elektra leidingen, zodat de straat daarvoor niet op een later moment opnieuw open moet. Waterleidingbedrijf Evides heeft geen werk aan de waterleidingen. Bekijk de samenwerking tussen gemeente, Stedin en Evides.

In welke straten?

Het is nog niet zeker in welke straten we het riool en de leidingen vernieuwen. Waarschijnlijk gaat het om:

  • Aronskelkstraat
  • Lariksplein
  • Zilverschoonstraat
  • Gentiaanstraat.

Ook leggen we op het Lariksplein een waterberging aan die afloopt naar de Lindesingel.

Informatiebijeenkomst voor de start

Voor we starten met de werkzaamheden, nodigen we de omwonenden uit voor een bijeenkomst, om uit te leggen wat er precies gaat gebeuren.

Meer informatie

Wilt u vragen stellen en op de hoogte blijven van het project? Dat gaat gemakkelijk via de BouwApp! Download de BouwApp via de appstore. Via de zoekbalk in de BouwApp zoekt u het project op onder de naam 'Zilverschoonstraat'.

U kunt uw vragen ook mailen naar zilverschoonSB@rotterdam.nl of bellen met de gemeente, telefoonnummer 14 010.