Zelfbouw
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 19-04-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/zelfbouw/
Spring naar het artikel

Rotterdam stimuleert de komende jaren woningbouw via zelfbouw. Bij zelfbouw is een toekomstige bewoner zelf opdrachtgever voor het ontwerp en de bouw van zijn of haar woning. Waarom is zelfbouw belangrijk voor de stad?

Welke vormen zijn mogelijk? Op welke manieren gaan we deze mogelijkheid bij potentiële zelfbouwers onder de aandacht brengen en hoe maken we dit mogelijk? Hiervoor is het Programma Zelfbouw opgericht.

Zelfbouw draagt bij aan:

  • Meer aantrekkelijke bijzondere wijken en woningen
  • Aantrekken en vasthouden van gewenste doelgroepen
  • Meer woonproducten van hoge kwaliteit

De uitgangspunten:

  • Zoveel mogelijk zeggenschap voor Rotterdammers
  • Ruimte voor innovatieve ideeën
  • Ruimte om te experimenteren

Doel

In 2018 wordt 10% van de nieuwbouwwoningen in Rotterdam gerealiseerd door Zelfbouw.

Het programma werkt aan:

  • Diverser en meer gebalanceerd aanbod
  • Een effectief verkoopinstrumentarium
  • Makkelijkere processen door beter te organiseren.

Aanbod Kavels

De komende jaren verkoopt de gemeente Rotterdam meer dan 450 kavels. Er zijn bijvoorbeeld kavels beschikbaar in Nesselande,  Hoek van Holland en Park Zestienhoven.

Nesselande (Waterwijk)

Wel of niet een steiger met botenhuis is één van de keuzes voor aanstaande bewoners van Waterwijk. Waterwijk is het idyllische en exclusieve eilandenrijk van Rotterdam. Hier worden de komende jaren zo'n 125 kavels aan particulieren verkocht. De kavels liggen op grotere en kleinere eilanden. Zo kunt u met meerdere woningen op een eiland wonen. Het ook mogelijk om op uw eigen eiland te wonen! Bouwen in Nesselande is welstandvrij. U heeft dus alle vrijheid om uw eigen droomhuis te ontwerpen.

Zestienhoven

Park Zestienhoven wordt een gebied met brede lanen en statige villa's. In de Vijverbuurt staan voornamelijk vrijstaande woningen op grote en middelgrote kavels. De komende jaren worden ongeveer 150 kavels uitgegeven aan particulieren voor het bouwen van een huis. Deze kavels liggen verdeeld over heel Park Zestienhoven.

Meer informatie

Bekijk het aanbod en verhalen van zelfbouwers op www.pakjeruimte.nl.
Of neem contact op met de zelfbouwmakelaar.