Wonen in Rotterdam
Gepubliceerd op: 08-03-2017
Geprint op: 07-10-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/wonen-in-rotterdam/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdam is een wereldse woonstad. Met woningen in de wolken, aan het water of bij het weiland. In rustige buurten met veel groen, in gevarieerde stadswijken vol leven én in de bruisende binnenstad.

Het is een stad met zo veel verschillende woonmilieus dat iedereen er kan aarden. Welke leefstijl, leeftijd of culturele achtergrond iemand ook heeft.

Leefstad

Rotterdam is een wereldse leefstad. Met restaurants uit alle windstreken. Spectaculaire evenementen zonder grenzen en wereldberoemde topsport. Een rijk cultureel leven, met een internationaal bekend orkest, spraakmakende musea, invloedrijke festivals, filmhuizen en bioscopen. Poppodia en een theateraanbod dat verschilt van klassiek tot komedie. Een stad ook voor rustzoekers, vanwege haar prachtige parken, ruime waterplassen en de kust, waar zee, strand en duinen u roepen.

Zakenstad

Rotterdam is een wereldse zakenstad. Met een haven die tot de grootste ter wereld behoort. En die dé toegangspoort tot Europa is. Een stad met vele multinationals en financiële dienstverleners. Een hoogwaardige medische sector en dynamische economische netwerken. Een stad die voor bedrijven een aantrekkelijke vestigingsplaats is. Vooral door haar ligging op het kruispunt van weg-, water-, spoor- en luchtverbindingen.

Wijken

Rotterdam heeft veertien gebieden die elk weer bestaan uit meerdere wijken.

Meer informatie

Vind alle informatie over wonen in Rotterdam op de website Wonen in Rotterdam.