Speelplekje Willem de Zwijgerstraat
Gepubliceerd op: 09-12-2021
Geprint op: 30-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/willem-de-zwijgerstraat/
Ga naar de hoofdinhoud

Vroeger was in het zijstraatje van de Willem de Zwijgerstraat, tegenover nummer 49, een klein speelplekje. Dat is weg, maar van het grasveldje dat er nu is, kunnen we wel iets maken.

We vroegen u wat u hier het liefste ziet. Met uw wensen hebben we twee ontwerpen gemaakt. U ziet ze hieronder.

De ontwerpen

  • Ontwerp 1: Het eerste ontwerp 1 heeft een speeltoren met glijbaan, een duikelrek, een draaitoestel en een paal met een papegaai op de top.
  • Ontwerp 2: Het tweede ontwerp heeft een schommel voor meer personen, een veerwip voor 4 personen, een spinner om op rond te draaien, een houten bootje om in te spelen en een paal met een papegaai op de top.

Schone grond

Op de plek van het nieuwe speelveld is de bodem een beetje verontreinigd. We gaan de bodem eerst schoonmaken. Dat doen we door grond af te graven en nieuwe grond te storten. De kinderen kunnen veilig en zonder risico voor de gezondheid op de nieuwe speelplek gaan spelen.

Hoe verder?

Met uw opmerkingen gaan we opnieuw naar de ontwerpen kijken. We wegen af of we bepaalde dingen nog kunnen toevoegen, verplaatsen of verwijderen. Daarna delen we het definitieve ontwerp met u. In 2022 wordt het speelplekje aangelegd.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Mail naar OranjepleinSB@rotterdam.nl of bel met 14 010 (hoeft geen 010 voor).