Wijkstallingsgarages en -terreinen
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 26-03-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/wijkstallingsgarages-en-terreinen/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Een wijkstallingsterrein is in tegenstelling tot een wijkstallingsgarage niet overdekt, maar wel omgeven door hekken en/of huizen. Een wijkstallingsterrein is bovendien voorzien van slagbomen of roldeuren.

Met een stallingabonnement kunnen bewoners en bedrijven in één van deze parkeervoorzieningen parkeren wanneer zij maar willen. Een stallingabonnement is in eerste instantie bedoeld voor bewoners of bedrijven in de directe omgeving van de garage of het terrein. Zolang de bezetting het toelaat kunnen ook anderen gebruik maken van dit abonnement. Als er een wachtlijst ontstaat voor een garage of terrein wordt de capaciteit alsvolgt verdeeld:

  1. primair (bewoners en bedrijven in het pand van de garage)
  2. secundair (bewoners en bedrijven uit de omgeving)
  3. tertiair (ieder ander)

Een stallingabonnement voor bewoners is altijd onbeperkt geldig: 7 dagen in de week, 24 uur per dag. Bedrijven hebben de keuze uit een abonnement met onbeperkte of beperkte geldigheid (maandag tot en met vrijdag, 07:00 -19:00 uur).
In alle door de gemeente Rotterdam geëxploiteerde parkeervoorzieningen zijn de Algemene voorwaarden van toepassing.

Waar vindt u de wijkstallingsgarages en -terreinen?

Bekijk op onderstaande kaart waar de dichtsbijzijnde wijkstallingsgarage of -terrein bij u in de buurt is (klik op de kaart om in te zoomen):