Herinrichting Wijkpark Oude Westen
Gepubliceerd op: 26-02-2018
Geprint op: 19-04-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/wijkpark-oude-westen/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

De voorhof van het wijkpark Het Oude Westen (bij de ingang aan de West-Kruiskade) wordt opnieuw ingericht.

De voorhof krijgt nieuwe bestrating, vier fonteinen, nieuwe banken en prullenbakken. De werkzaamheden starten 4 maart en duren tot midden september.

Hoe gaat het worden?

De entree is in 2018 al vergroot en breder gemaakt. Er zijn planten, bomen en bloemen in grote plantvakken langs de randen geplant. Er is een (gratis) openbaar toilet. Het beeld De Reus van Rotterdam blijft op zijn huidige plaats staan. Op het middengedeelte komen vier nieuwe fonteinen, nieuwe banken en losse rode stoeltjes. Er komt nieuwe bestrating. Die bestaat uit ringen van natuursteen rond de fonteinen en park-asfalt.

Werkzaamheden in fasen

De werkzaamheden zijn in het voorjaar van 2018 al gestart. De laatste fase is nu aangebroken. Begin maart 2019 wordt de oude bestrating op het plein verwijderd. Om te zorgen dat de nieuwe natuurstenen fonteinen niet verzakken, wordt eerst een zandbed aangelegd. Daarvoor wordt de oude grond afgegraven en gedeeltelijk afgevoerd. Onder de fonteinen worden waterleidingen, elektriciteit en afvoerleidingen aangelegd. In de buurt van het toiletgebouw komt een ondergrondse put met een pomp, voor de aansturing van de fonteinen. Nadat de fonteinen zijn geplaatst, komt de nieuwe bestrating.

Toegankelijkheid

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is de toegang tot het wijkpark aan de West-Kruiskade afgesloten voor bezoekers. Maar zodra de werkzaamheden het toelaten, wordt een doorgang voor voetgangers langs de werkzaamheden gemaakt. Het wijkpark blijft bereikbaar via de ingang aan de Gouvernestraat.

Evenementen

Tijdens de uitvoering kunnen er geen evenementen op het voorplein plaatsvinden. Maar voor de viering van Keti Koti, op 1 juli 2019, zorgen we dat het wijkpark toegankelijk is voor publiek vanaf de West-Kruiskade.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u nadere informatie over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Turkay Yucel, telefoon 06 51 59 03 00.