Herinrichting Wijkpark oude Westen
Gepubliceerd op: 26-02-2018
Geprint op: 20-02-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/wijkpark-oude-westen/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

De voorhof van het wijkpark Oude Westen (bij de ingang aan de West-Kruiskade) krijgt een nieuwe inrichting. Het wijkpark wordt beter zichtbaar vanaf de straat en toegankelijker.

De voorhof krijgt nieuwe bestrating, fonteinen, een toiletvoorziening en planten langs de zijkanten.

Hoe gaat het worden?

De entree, in het huidige hek, wordt drie maal zo breed. De fietshekjes voor de entree worden verplaatst op de West-Kruiskade, zodat het park beter toegankelijk wordt. De jeu-de-boules-baan komt verderop in het park. Er komen planten, bomen en bloemen in grote plantvakken langs de randen en het middengedeelte krijgt nieuwe bestrating en fonteinen. De Reus van Rotterdam blijft op zijn huidige plaats staan, er komt een (gratis) openbaar toilet en op de voorhof komen losse stoeltjes te staan. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd in 2018.

Werkzaamheden in fasen

Om het wijkpark tijdens de zomermaanden zo goed mogelijk te kunnen gebruiken, worden de werkzaamheden in fasen uitgevoerd. Midden februari starten de werkzaamheden voor de nieuwe verharding en de aanleg van de fonteinen. Het wijkpark zal dan een aantal maanden niet of minder toegankelijk zijn via de West-Kruiskade, om de aannemer de ruimte te geven om te werken. De werkzaamheden zullen enkele maanden duren; de aanleg van de fonteinen en de bestrating is een precies en intensief werk. Naar verwachting is vanaf eind juli het wijkpark gereed en kan er volop genoten worden van de nieuwe inrichting.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Turkay Yucel, projectleider van het Ingenieursbureau. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06 - 51 59 03 00 of e-mail t.yucel@rotterdam.nl.