Wijken energietransitie
Gepubliceerd op: 14-03-2019
Geprint op: 03-07-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/wijken-energietransitie/
Spring naar het artikel

De komende jaren worden er steeds meer gebieden omgevormd tot aardgasvrije wijken. Rotterdam selecteerde de eerste vijf gebieden waar de stad gaat kijken hoe we dit samen kunnen realiseren.

Daarnaast is een verkenning gestart in 12 andere gebieden om aardgasvrij te worden.

Elke gemeente moet uiterlijk in 2021 met een planning komen van de wijken die voor 2030 en daarna worden aangepakt. Rotterdam is hard op weg om een toekomstbestendige stad zonder aardgas te worden. In de stad zijn al veel woningen, huur en koop, aangesloten op de Rotterdamse stadsverwarming of all-electric gemaakt. Al jaren. Maar we zijn er nog niet. Er zal snel een begin moeten worden gemaakt om ook de rest van de stad met duurzamere bronnen te verwarmen. De vijf gebieden waar Rotterdam een start mee maakt zijn Rozenburg, Pendrecht-Zuid, een deel van Reyerdijk/Reyeroord/Groot IJsselmonde, Bospolder-Tussendijken en een deel van Prinsenland - Lage Land. Daarnaast is een verkenning gestart in: Zuidwijk, West, Ommoord, Noord, Zuid Midden, Kop van Feijenoord, Beverwaard, Hoogvliet, Kralingen, Lombardijen, Noordereiland en Hoek van Holland.

'We zijn heel blij met onze keuze, omdat we graag bijdragen aan een betere wereld. Maar het is stiekem ook gewoon heel comfortabel!'

Tessa Vreeken (39)

\