Wijk Feijenoord
Gepubliceerd op: 29-12-2016
Geprint op: 15-05-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/wijk-feijenoord/
Ga naar de hoofdinhoud

Feijenoord is een dynamische wijk waar altijd iets te beleven is. Zo zijn er twee mooie parken, het grootste indoor skatepark van Nederland, een house of E-sports, een huis van de wijk en een prachtig uitzicht over de Maas.

Dankzij treinstation Rotterdam-Zuid is er een snelle verbinding met het centrum en de rest van Rotterdam-Zuid.

Wijkraad

De inwoners van de wijk Feijenoord worden vertegenwoordigd door wijkraad Feijenoord. Deze bestaat uit vijf bewoners van Feijenoord. Zij zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar. Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkraad, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

Contact

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Feijenoord, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

U kunt de wijkraadsleden ook persoonlijk benaderen:

Ed Arnold

Ed Arnold

Wijkraadslid (mei 2018)

Telefoon 06 - 203 651 50

E-mail e.arnold@wijkraadrotterdam.nl

Maryam Daoudi

Maryam Daoudi

Wijkraadslid (mei 2018)

Telefoon 14 010

E-mail m.daoudi@wijkraadrotterdam.nl

Mustafa Doğan

Mustafa Doğan

Wijkraadslid (mei 2018)

Telefoon 06 - 218 000 20

E-mail m.dogan@wijkraadrotterdam.nl

Jup de Heer

Jup de Heer

Wijkraadslid (mei 2018)

Telefoon 06 - 242 365 39

E-mail j.deheer@wijkraadrotterdam.nl

George Verhaegen

George Verhaegen

Wijkraadslid (mei 2018)

Telefoon 06 - 289 236 37

E-mail gjlm.verhaegen@wijkraadrotterdam.nl

Feijenoord is aan het eind van de 19e eeuw gebouwd als eerste uitbreiding van Rotterdam ten zuiden van de Nieuwe Maas. Bij de bouw hield gemeente Rotterdam zich afzijdig waardoor de kwaliteit van de woningen overwegend laag was. Het werd het afvoerputje van de stad. Zo was er een pesthuis, een weeshuis en een leerlooierij. Pas rond 1970 werd het grootste deel van deze panden gesloopt en vervangen door sociale woningbouw.

De wijk Feijenoord heeft ruim 8.200 inwoners. Hiervan heeft ongeveer 85 procent een niet Nederlandse achtergrond. Zowel het opleidings- als inkomensniveau loopt achter op het Rotterdamse gemiddelde. Tegelijkertijd heeft de wijk de afgelopen jaren flink wat nieuwe bewoners aangetrokken met een hoger opleidings- en inkomensniveau, met name in het gebied rondom de Feijenoordkade.

Er valt genoeg te beleven in de wijk Feijenoord. Huis van de wijk De Dam is een centrale wijkvoorziening. De integrale programmering voor en door bewoners en professioneel ondersteund, stimuleert bewoners om mee te doen in de maatschappij. Dan is er het prachtige Nassauhavenpark, waar je een terrasje kunt pakken langs de Feijenoordkade met een van de prachtigste uitzichten van Rotterdam. Verder is er een ecologische buurttuin en heeft Unilever een belangrijke vestiging in de wijk, de watertaxi heeft er een stopplaats.