Wijk Delfshaven
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 31-07-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/wijk-delfshaven/
Ga naar de hoofdinhoud

Historisch Delfshaven en het Coolhaveneiland vormen samen de wijk Delfshaven. Hier komt het rijke verleden van een pittoresk stukje stad samen met de creatieve dynamiek van hedendaagse stadsontwikkeling.

De wijk Delfshaven heeft ruim 6.500 inwoners en is het centrum van voorzieningen in het gelijknamige gebied. In Historisch Delfshaven is een ruime keus aan galeries en eethuisjes en is het heerlijk ronddwalen langs het water. Op het Coolhaveneiland zijn culturele voorzieningen van stedelijk belang en heerst volop creatieve bedrijvigheid.

Voorzieningen

Op Coolhaveneiland vindt u de Vraagwijzer van gebied Delfshaven. Hier kunt u terecht voor vragen, advies en informatie over zorg en welzijn. Voor bewoners is aan de 1e IJzerstraat een huiskamer van de wijk ingericht, het wijktrefpunt Coolhaven. In Historisch Delfshaven is aan de Achterhaven een Centrum voor Jeugd en Gezin gevestigd.

Meer informatie

Voor meer informatie over de buurten en de geplande projecten kijk op de webpagina’s van Coolhaveneiland en Historisch Delfshaven.