Verkeersveiligheid
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 16-07-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/verkeersveiligheid/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Verkeersveiligheid is een zaak van en voor de hele stad. Dus ook het verbeteren ervan. Daarom investeren we daar de komende jaren flink in.

De gemeente doet er - in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie en bewoners - van alles aan om het veiliger te maken op de weg. Door goede wegen aan te leggen, maar bijvoorbeeld ook door educatie. We beschermen kwetsbare weggebruikers, denk aan scholieren, senioren en fietsers. We pakken mensen die zich asociaal gedragen in het verkeer harder aan. We streven naar minder verkeersdoden en minder gewonden. Tot eind 2018 hebben we een groot aantal gevaarlijke wegen en kruispunten aangepakt. Deze aanpak zetten we de komende jaren voort en we willen dat meer Rotterdammers tevreden zijn over de verkeersveiligheid in de stad.

Veilig in beweging

De gemeente heeft tussen 2015 en 2018 bijna 7 miljoen euro geïnvesteerd in verkeersveiligheid. Ook komende jaren investeert de gemeente intensief in een veiliger verkeer. Maar we doen ook een beroep op u als weggebruiker. Het is belangrijk dat wij allemaal rekening houden met elkaar en ons als een dame of heer in het verkeer gedragen. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat we ons allemaal veilig kunnen bewegen in Rotterdam.

Resultaten 10-puntenplan tegen asociaal verkeersgedrag 2015-2018

In samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) voerde de gemeente Rotterdam tot eind 2018 tien acties uit om asociaal verkeersgedrag in Rotterdam aan te pakken. Een overzicht van de resultaten:

Verkeerssituaties in uw buurt

Dit voorjaar hebben we via een online Verkeersveiligheidsprikker bewoners gevraagd hun top 3 meest verkeersonveilige locaties aan te geven. Bijna 2.200 bewoners hebben samen 3.745 prikkers op de digitale kaart geplaatst. De gemeente is blij met deze hoge respons. Alle gegevens worden geïnventariseerd en in juli zal de top 3 verkeersonveilige locaties per gebied bekend worden gemaakt.

Heeft u de Verkeersveiligheidsprikker gemist? En maakt u zich zorgen over een onveilige situatie in uw wijk of buurt? We vinden het belangrijk om dit soort signalen van u te ontvangen. Dat kunt u melden via klacht online of telefonisch via 14 010.