Vergiliusstraat
Gepubliceerd op: 06-02-2019
Geprint op: 24-06-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/vergiliusstraat/
Ga naar de hoofdinhoud

Eind 2018 heeft de gemeente een begin gemaakt met het vervangen van de riolering in de Vergiliusstraat en omgeving. Dit was nodig in verband met de zeer slechte onderhoudstoestand van de riolering.

De Vergiliusstraat en de zijstraten worden in 2021 en 2022 aangepakt. Volg dit project via de Rotterdam Aan de slag! app. Die is gratis te downloaden. Download de app via de Appstore of Playstore en volg het project.

U ontvangt dan alle updates direct op uw mobiele apparaat:

Heeft u geen mobiel apparaat? Geen probleem! Er is ook een webversie.

Over het project

Het riool moet vervangen worden. Tegelijk met de gemeente gaan ook Evides Waterbedrijf en netbeheerder Stedin aan het werk. Zij voeren onderhoud uit aan de kabels en leidingen voor water, gas en elektriciteit. Zo hoeft de straat minder vaak open. Tegelijk pakt Havenster de huisaansluiting voor het riool en de tuinen aan zodat de hele buurt weer klaar is voor de toekomst.

De hele straat en stoep moeten opengebroken worden om te kunnen werken. Een goed moment om de wijk te verbeteren. We leggen alles opnieuw aan: straten, stoepen en parkeerplekken. In heel Nederland zakt de bodem, dus ook in Rotterdam. Tijdens grote projecten zoals deze, hogen we dit meteen op.

Planning

De werkzaamheden starten in 2021. Er wordt gewerkt aan de

  • Cicerostraat
  • Homerusstraat
  • Liviusstraat
  • Solonpad
  • Tacitusstraat
  • Vergiliusstraat

De straatnamen staan op alfabetische volgorde, niet op volgorde van de werkzaamheden.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk in de Rotterdam Aan de Slag! app of neem contact op met Ilse van den Berg, telefoon 06 - 182 940 15.