The Walker
Gepubliceerd op: 07-10-2020
Geprint op: 22-06-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/the-walker/
Ga naar de hoofdinhoud

In Reyeroord worden we steeds slimmer met duurzame energie. Eind september kwam daar een nieuw initiatief bij: The Walker. Met deze vloer van zonnepanelen kunnen we energie uit natuurlijk zonlicht opwekken en direct ervaren.

The Walker ligt voor het Veenoord College.

Als je aan zonnepanelen denkt, denk je vaak aan grote panelen die verstopt liggen op daken of grote velden. Het bedrijf Energy Floors bedacht en produceert een paneel dat veel meer mogelijkheden biedt én vooral veel leuker is. Door het interactieve karakter van de tegels kan iedere voorbijganger ervaren dat één stap al impact kan maken.

Lokaal zonnestroom opwekken

The Walker bestaat uit losse vloermodules van beloopbare zonnepanelen, waar je overheen kunt wandelen of op kunt stappen. Voor het Veenoord College in Reyeroord liggen in de stoep 22 modules . De modules worden gekoppeld aan de CENT-R. De CENT-R is een veelzijdige mast, die elektrische auto’s kan opladen, de straat verlicht, maar ook ingericht kan worden met camera’s en sensoren. En dat doen we dus nu helemaal met lokaal opgewekte groene stroom.

Zonnestroom + spelen op een slimme stoep

The Walker kan geprogrammeerd worden met allerlei functies. Denk aan een spel waarbij je heel snel de lichtjes uit moet doen, door te stappen op de juiste tegels. In de panelen zitten ook sensoren die data verzamelen over het gebruik van The Walker en de hoeveelheid energie die wordt opgewekt.

De eerste test: dansen op de tegels!

Op 2 oktober 2020 konden de leerlingen van het Veenoordcollege The Walker al testen! Zij hadden speciaal voor dit informele moment een dansje ingestudeerd en gingen vol energie los op de interactieve stoep. Het Algemeen Dagblad kwam een kijkje nemen en interviewde naast Michel Smit, CEO van The Walker, ook Luuk van der Burgt over de nieuwste stadup in Reyeroord.

Duurzame energie volop in de wijk

Deze nieuwe stadup past heel goed in Reyeroord als voorbeeldwijk van de toekomst, vindt ook Luuk van der Burgt: 'Duurzame energie is leidend. Hier is ook al Het Park van Morgen aangelegd, de verlichting die reageert op voetstappen en zijn energie haalt uit planten'. Met de leerlingen van het Veenoordcollege wordt nagedacht over een eigen, originele naam voor The Walker, ze gaan de stoep testen de aankomende tijd en ze organiseren samen met ons straks een mooie échte opening. Het Algemeen Dagblad schreef er eerder ook al een leuk artikel over.

Meer informatie

Wat vindt u van The Walker? We zijn benieuwd naar wat u van The Walker vindt. Heeft u de stoep al getest en wilt u met ons uw mening delen? Of heeft u misschien suggesties? We horen het graag van u via reyeroord@rotterdam.nl.