Swapfiets
Gepubliceerd op: 03-05-2017
Geprint op: 13-12-2018
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/swapfiets/
Spring naar het artikel

Nooit meer je eigen fiets repareren en meteen een nieuwe als ‘ie kapot is: voor 12 euro per maand kan het met Swapfiets.

Het idee is simpel: voor 12 euro per maand kun je als student een abonnement nemen op je eigen robuuste oma-fiets. Een goede nieuwe fiets kan je namelijk zomaar 500 euro kosten en je draait zelf op voor alle toekomstige kosten. Dat ongemak neemt Swapfiets studenten uit handen. Eén belletje en de hulpdiensten zijn onderweg. In de auto van het reparatieteam ligt altijd een voorwiel klaar met opgepompte band. Voorwielen zijn dus snel verwisseld. Als de reparatie meer werk vergt, rijdt Swapfiets snel naar de loods om een nieuwe fiets op te halen. Naast nooit meer onverwachte kosten garandeert Swapfiets dat je nooit meer dan twee dagen zonder fiets zal zitten.

Blauwe band

De Swapfiets is makkelijk te herkennen aan de speciale blauwe fietsband. Je komt hem - naast in Rotterdam - ook tegen in studentensteden als Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen en Utrecht. Ook niet-studenten kunnen zich abonneren op een Swapfiets. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op swapfiets.nl