Steurweg
Gepubliceerd op: 04-07-2017
Geprint op: 23-03-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/steurweg/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam heeft aan de Steurweg, Makreelstraat, Spieringstraat, Baarsweg en Geepstraat gewerkt. De buurt heeft een nieuw riool, stil asfalt, plantenvakken en straatlantaarns gekregen.

De werkzaamheden zijn eind 2018 afgerond, dat is een jaar eerder dan oorspronkelijk verwacht. Het is nog wel mogelijk dat wat kleine aanpassingen en wijzigingen in 2019 worden uitgevoerd.

Samenwerking met nutsbedrijven

Tegelijk met de rioleringswerkzaamheden, voerden Evides Waterbedrijf en Stedin (gas en elektra) werkzaamheden uit. Ook installeerde Stedin een slimme meter. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is Stedin in een aantal woningen op asbest gestuit in de kruipruimtes. De bewoners zijn geïnformeerd over de situatie in hun woning. Voor meer informatie over asbest kunt u kijken op asbest.

Gemeente Rotterdam, Stedin en Evides Waterbedrijf werken samen aan de werkzaamheden. Hierdoor kunnen we de overlast zoveel mogelijk beperken. Meer informatie over samenwerking in de ondergrond.

Milieuvriendelijk puin breken

Naast de aannemerskeet op de hoek Keizersmantelweg is extra ruimte gemaakt om puin van de werkzaamheden op de werklocatie te breken. Het breken van puin heeft verschillende voordelen. Het scheeltin de hoeveelheid transportbewegingen; dit vermindert de overlast van grote transportwagens in de buurt en is dus beter voor het milieu. Daarnaast biedt het een financieel voordeel; we betalen zo geen stortkosten en hoeven geen nieuw materiaal aan te kopen. Het puin wordt namelijk weer hergebruikt in het project. Dit past goed bij milieuvriendelijk werken.

Het breken kan wat geluidsoverlast opleveren. Het ontstaan van stof tijdens het breken wordt voorkomen door het puin indien nodig nat te sproeien.

Vooropnames

Ondanks dat de aannemer de werkzaamheden zo zorgvuldig mogelijk uitvoert, is niet uit te sluiten dat er toch schade aan uw woning zou kunnen ontstaan. Daarom heeft gemeente Rotterdam het bedrijf Quattro ingeschakeld om vooropnames van de woningen te maken. In de vooropname zijn bestaande gebreken of schade aan uw woning, voordat de werkzaamheden startten vastgelegd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met meeuwenplaat@rotterdam.nl