Verbouwing station en metrohalte Rotterdam Alexander
Gepubliceerd op: 20-11-2017
Geprint op: 20-02-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/station-alexander/
Spring naar het artikel

Trein- en metrostation Rotterdam Alexander transformeert het komende jaar tot een transparant en modern station. In het nieuwe station komen betere overstapmogelijkheden tussen trein en metro en een fietsenstalling.

In die nieuwe fietsenstalling passen minimaal duizend fietsen. Verder wordt ook de buitenruimte opgeknapt. De bouw van het moderne en open stationsgebouw duurt tot de zomer van 2019. De architect van het nieuwe station is OPL Architecten.

'Het nieuwe station is een belangrijke bouwsteen voor de hele gebiedsontwikkeling van Prins Alexander.'

Adriaan Visser - wethouder duurzaamheid en mobiliteit

Bereikbaarheid voor reizigers

Tijdens de verbouwing blijven trein- en metroperrons altijd bereikbaar voor reizigers. Reizigers krijgen te maken met veranderende looproutes en faciliteiten die tijdelijk gesloten zijn in verband met de verbouwing. Ook rijden er enkele korte periodes geen treinen om werkzaamheden op en rond het station te kunnen uitvoeren. Via de website stationrotterdamalexander.nl kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van de voortgang van de verbouwing.

Station Rotterdam Alexander

Dagelijks maken 37.000 bus-, metro- en treinreizigers gebruik van Station Rotterdam Alexander. Het station krijgt een open uitstraling met veel glas en faciliteiten als winkels. Het veiligheidsgevoel van reizigers zal hierdoor toenemen. 

Rotterdam ziet de komst van het verbouwde treinstation Rotterdam Alexander als een belangrijke impuls voor de verbetering van OV-voorzieningen. En als het ontlasten van het wegennet in de hele regio. Bovendien is een goed functionerend, veilig en aantrekkelijk station een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor

  • kantoren
  • bedrijven
  • winkels
  • scholen

in Prins Alexander.

Wethouder Visser zegt hierover: ‘Betere voorzieningen voor de reiziger en meer service en overstapmogelijkheden maken dit belangrijke knooppunt aantrekkelijker. Hiermee worden meer automobilisten gestimuleerd gebruik te maken van het OV, waarmee de filedruk op de A20 kan verminderen. Maar niet alleen dat. Het nieuwe station is een belangrijke bouwsteen voor de hele gebiedsontwikkeling van Prins Alexander.’

Samenwerking

Het project Knooppunt Rotterdam Alexander is een samenwerking tussen RET, ProRail, de Verkeersonderneming, NS en de gemeente Rotterdam.

Meer informatie

Kijk op stationrotterdamalexander.nl voor meer informatie. Heeft u vragen over de verbouwingsplannen? Neem dan contact op via rotterdamalexander@nsstations.nl.