Studie toekomst Starrenburg-Kouwenhoek
Gepubliceerd op: 29-04-2021
Geprint op: 22-06-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/starrenburg-kouwenhoek/
Ga naar de hoofdinhoud

De gebieden Starrenburg en Kouwenhoek te Overschie zijn onderwerp van studie. De gemeente heeft een bureau ingehuurd om te kijken hoe deze buurt verbeterd kan worden.

Beide gebieden hebben een eigen identiteit en met elk hun eigen plus- en minpunten. De gemeente vindt dat het beter kan en gaat daarom deze gebieden bestuderen. Voor alle woonwijken in Overschie is het belangrijk dat er goede voorzieningen zijn, voor nu en ook voor later. Volgens onderzoek voor de Wijkagenda van Overschie heeft Overschie genoeg speeltuinen en er is genoeg plek om buiten te sporten, maar er zijn niet genoeg plekken om binnen te sporten en er zijn niet veel speelevenementen die worden georganiseerd in en door de omgeving. Daarnaast moet er meer geïnvesteerd worden in basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs. Ook kan het winkelgebied bij de burgemeester Baumannlaan verbeterd worden. Verder wil de gemeente meer woningen (laten) bouwen, voor verschillende doelgroepen. De gemeente kijkt hoe ze dit kan gaan doen, maar ook inwoners uit de wijk kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden.

Bewonersavond 4 maart

Begin maart 2021 is er een digitale bewonersavond geweest waarin bewoners hun wensen voor Overschie voor beide gebieden, konden delen. Ook hebben de mensen buiten deze bewonersavond om, hun wensen/meningen kunnen mailen naar de gemeente.
Wilt u het verslag en de presentatie van de avond van ons ontvangen? Stuur dan een mail naar Starrenburg-KouwenhoekSO@rotterdam.nl, dan zorgen wij ervoor dat u deze informatie toegestuurd krijgt. Ook als u updates wilt ontvangen van het vervolgtraject kunt u naar dit adres mailen.

De planning

Als de studie klaar is, zal voor Starrenburg en Kouwenhoek een toekomstvisie worden opgesteld door het externe bureau. Als die visie klaar is, laten we de bewoners van Overschie, die hebben meegedacht in de studiefase, weten op welke manier hun input gebruikt is. Deze visie wordt naar verwachting in september ter besluitvorming aangeboden aan het college van B&W en de gemeenteraad.

Veelgestelde vragen

Het nieuwe zwembad voor Overschie is onderdeel van de studie. Ook wordt in dat plan de bouw van een nieuwe sporthal meegenomen. De gemeenteraad heeft in het Integraal Huisvestingsplan Sport budget gereserveerd voor de nieuwbouw van een zwembad en een sporthal in Overschie. Er wordt onderzocht op welke locatie het nieuwe zwembad het beste in de wijk gebouwd kan worden. Belangrijk is dat het zwembad en de sporthal binnen de gebieden Kouwenhoek en Starrenburg worden gebouwd.


Zodra de studie over de gebieden Starrenburg-Kouwenhoek is afgerond worden verschillende deelprojecten opgestart. Het deelproject zwembad/ sportcentrum is hier een voorbeeld van. Als u zich via onderstaand e-mailadres heeft aangemeld, dan krijgt u een berichtje als de verschillende deelprojecten gaan starten.

Meer informatie of aanmelden


Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor berichten over de deelprojecten? U kunt ons team een e-mail sturen via Starrenburg-KouwenhoekSO@rotterdam.nl of bellen met 14 010 (hier hoeft geen 010 voor).