Stadsdriehoek
Gepubliceerd op: 05-01-2017
Geprint op: 04-03-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/stadsdriehoek/
Ga naar de hoofdinhoud

De Stadsdriehoek ligt in het stadshart van Rotterdam. Samen met wijk Cool deelt Stadsdriehoek het winkelcentrum, waarin de Beurstraverse (of 'koopgoot') een prominente rol speelt.

Het winkelcentrum kent een groot aanbod aan winkels waar zeven dagen per week bezoekers terecht kunnen. Ander prominente gebouwen zijn Rotterdam Centraal en de Markthal. De Meent en de Pannekoekstraat in Stadsdriehoek zijn straten met allerlei verschillende soorten winkels, cafés en restaurantjes. Zowel het winkelaanbod, als de horeca en de markt op de Binnenrotte bieden veel werkgelegenheid en hebben aantrekkingskracht op mensen uit de hele stad en randgemeenten.

Ambitie Stadsdriehoek

De ambitie is er om in Stadsdriehoek verschillende straten, winkel- en uitgaansgebieden beter met elkaar te verbinden. Dat gaat dan bijvoorbeeld om de verbinding van de Binnenrotte met de Oude Haven. Ook de verbinding tussen het Wijnhaveneiland en het Laurenskwartier kan versterkt worden.

De Oude Haven

De Oude Haven is een unieke plek in het centrum door haar ligging en haar mix van horecagelegenheden en woningen. De Oude Haven heeft als eerste uitgaansgebied in Nederland het Keurmerk Veilig Uitgaan (KVU) gekregen. Dit officiële keurmerk is een beloning voor de goede samenwerking tussen de gemeente, ondernemers en bewoners om van de Oude Haven een gebied te maken waar je veilig kunt uitgaan en plezierig wonen.

Het CS-kwartier

Het Centraal Station (in het Central District) is één van de belangrijkste 'poorten van Rotterdam'. Dagelijks komen duizenden mensen hier de stad binnen. Enkele jaren geleden startte Rotterdam met het bouwen van een nieuw station. Met de realisatie van het Kruisplein met grote ondergrondse parkeergarage en de oplevering van het nieuwe Rotterdam Centraal Station heeft Rotterdam een bijzondere en unieke entree naar de binnenstad. Op 13 maart 2014 is het nieuwe Rotterdam CS officieel geopend door koning Willem Alexander.