Speelplekken in Rozenburg veranderen
Gepubliceerd op: 21-06-2018
Geprint op: 24-01-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/spelen-in-rozenburg/
Spring naar het artikel

In 2019 worden de speelplekken in de woonomgeving van de Vogelbuurt en een gedeelte van de Botenbuurt aangepakt. In 2018 inventariseert de gemeente het huidige gebruik en de toekomstige behoefte onder kinderen en volwassen in de buurt.

De gemeente maakt vervolgens een conceptplan aan de hand van de wensen en presenteert dit tijdens een bewonersavond. Het verwijderen, aanpassen en/of vernieuwen van de speelplekken start vanaf 2019.

Informatiemiddag 4 oktober

Bewoners en kinderen waren op donderdag 4 oktober 2018 uitgenodigd (pdf) voor een informatiemiddag. Gemeente Rotterdam gaf een presentatie over het conceptplan voor de speelplekken. Voor en na de presentatie werden de meningen van de aanwezigen gevraagd. Deze reacties verwerkt de gemeente in de definitieve plannen.

Tijdens de informatiemiddag is een conceptplan gepresenteerd:

Mening geven

Op dinsdag 26 juni of 3 juli konden kinderen hun mening geven over het spelen tijdens een wandeling/speurtocht door de buurt. Op donderdagavond 12 juli waren de volwassenen uitgenodigd voor een bewonersavond en hebben zij hun mening gegeven over de huidige en toekomstige behoefte voor het spelen in de buurt. Bekijk de uitnodigingen (pdf).

Hoe nu verder?

Na de informatiemiddag wordt het plan uitgewerkt tot een nieuwe ontwerp. Aan het eind van dit jaar informeert de gemeente de omwonenden via een nieuwsbrief over deze ontwerpen. Voordat de gemeente start met het aanpassen van de speelplekken ontvangen de direct omwonenden een brief over de startdatum.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u nadere informatie? Neem dan contact op met Brenda Schulte, telefoon 06 51 99 18 58.