Speelplekken in Hoek van Holland
Gepubliceerd op: 17-05-2019
Geprint op: 16-05-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/speelplekken-in-hvh/
Ga naar de hoofdinhoud

Buitenspelen is belangrijk. Daarom knappen we verschillende speelplekken in Hoek van Holland op. De nieuwe plannen bedenken we samen met schoolkinderen en omwonenden uit het dorp. Want buiten is van ons. Van ons allemaal.

In 2021 zijn de speelplekken aan de Adriaan van der Kloosterstraat, de Marjorystraat en de Cornelis Sterrenburgstraat opgeknapt. Bijna alle oude speeltoestellen hebben plaats gemaakt voor nieuwe.

Samen met kinderen

We willen weten wat ouders en kinderen belangrijk vinden. Daarom hebben we gebruik gemaakt van de ideeën die we gehoord hebben tijdens onze gesprekken met kinderen op scholen in 2019. In mei 2020 hebben we ook wensen opgehaald. Vanwege corona hebben we dat niet zo uitgebreid kunnen doen als we hadden gewild.

De belangrijkste reacties op een rij:

  • Kinderen worden vooral blij van spelen met snelheid, spanning, zwieren, beweging en natuur
  • Een combinatie speeltoestel met schommel, een wip en een glijbaan en voldoende speeltoestellen voor de kleinere kinderen
  • Naast het speelplezier van kinderen moeten de toestellen veilig en toegankelijk zijn
  • Een kleine meerderheid wenste dat de speelplek aan de Cornelis Sterrenburgstraat zou blijven bestaan.

We spraken kinderen op BSO Dua, De Driemaster, Van Rijckevorselschool en de Jozefschool. Ouders dienden eerder een petitie in over de verandering van speelplekken in de wijken.

Veelgestelde vragen

Ja, alleen is op dit moment nog niet bekend welke speeltuinen we als eerste gaan opknappen. We kijken daarbij welke speelplekken het hards aan vervanging toe zijn. Gemiddeld genomen wordt een speelplek om de 20 jaar gerenoveerd, of vernieuwd.

Ook  proberen we verschillende werkzaamheden in één gebied zoveel mogelijk tegelijk uit te voeren. Dus, moeten we in een wijk het riool vervangen en/of buitenruimte aanpassingen doen, dan kan het voorkomen dat we gelijk de speelplekken vernieuwen. Dan moeten de speelplekken natuurlijk wel tegen de grens van vervanging aan zitten.

In 2019 hebben we ook nieuwe speelplekken gemaakt aan de Willem Barentsstraat, Mercatorweg en Hoekse Hillweg.

We spraken kinderen op BSO Dua, De Driemaster, Van Rijckevorselschool en de Jozefschool. Ouders hadden eerder een petitie ingediend over de verandering van speelplekken in de wijken.

Aan de Slag! app

Volg dit project via de Rotterdam Aan de slag! app. Die is gratis te downloaden via de Appstore of Playstore.

U ontvangt dan alle updates direct op uw mobiele apparaat. Heeft u geen mobiel apparaat? Ga dan naar Rotterdam aan de Slag! voor de webversie.

Meer informatie

Heeft u vragen over de speelplekken in Hoek van Holland? Neem dan contact op met wijkregisseur Yvonne Janssen, telefoon 010 - 489 89 00.