Speelplekken in Hoek van Holland
Gepubliceerd op: 17-05-2019
Geprint op: 05-10-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/speelplekken-in-hvh/
Ga naar de hoofdinhoud

Buitenspelen is belangrijk. Daarom knappen we verschillende speelplekken in Hoek van Holland op. De nieuwe plannen bedenken we samen met schoolkinderen en omwonenden uit het dorp. Want buiten is van ons allemaal.

In 2023 vernieuwen we weer 5 speel- en verblijfplekken in Hoek van Holland. We kijken bij het vervangen of vernieuwen van speelplekken welke speelplekken het hards aan vervanging toe zijn. Gemiddeld genomen wordt een speelplek om de 20 jaar gerenoveerd, of vernieuwd.

Waar gaan we aan de slag?

De 5 speelplekken in Hoek van Holland die we in 2023 vernieuwen liggen aan de De Ruyterstraat, de Hoekse Hillweg, de Van Spilbergenstraat, de Roggeveenstraat en de Columbusstraat. Om te bepalen hoe de nieuwe speel- en verblijf plekken er uit moeten gaan zien, willen we graag weten wat de wensen van de gebruikers zijn. In het najaar van 2022 betrekken we bewoners en gebruikers bij onze plannen.

Eerder opgeknapte speelplekken

In 2019 hebben we nieuwe speelplekken gemaakt aan de Willem Barentsstraat, Mercatorweg en Hoekse Hillweg. En in 2021 zijn de speelplekken aan de Adriaan van der Kloosterstraat, de Marjorystraat en de Cornelis Sterrenburgstraat opgeknapt. Bijna alle oude speeltoestellen hebben plaats gemaakt voor nieuwe. Bij het ontwerpen van de nieuwe speelplekken is gebruik gemaakt van de ideeën die we gehoord hebben tijdens de gesprekken met kinderen op scholen. We spraken met kinderen op BSO Dua, De Driemaster, Van Rijckevorselschool en de Jozefschool. Ook omwonenden hebben meegedacht.

Meer informatie

Heeft u vragen over de speelplekken in Hoek van Holland? Neem dan contact op met wijkregisseur Yvonne Janssen, telefoon 010 - 489 89 00.