Speelplekken in Hoek van Holland
Gepubliceerd op: 17-05-2019
Geprint op: 14-08-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/speelplekken-in-hvh/
Spring naar het artikel

Buitenspelen is belangrijk. Daarom knappen we vier speelplekken in Hoek van Holland op. De veranderingen zijn samen met schoolkinderen en omwonenden bedacht.

Want buiten is van ons. Van ons allemaal. Hoe de speelplekken eruit komen te zien, kunt u hieronder zien. De verwachting is dat in mei alle speelplekken gereed zijn. Het gaat om twee speelplekken aan de Willem Barentsstraat, de speelplek op de Hoekse Hilleweg en de speelplek op de Mercatorweg. De komende jaren komen nog meer speelplekken in Hoek van Holland aan de beurt.

Wie bedacht het ontwerp?

Speelplekken zijn voor kinderen, daarom hebben we de kinderen zelf gevraagd wat ze leuk vinden. We spraken ze op BSO Dua, De Driemaster, Van Rijckevorselschool en de Jozefschool. Het was duidelijk dat de kinderen vooral blij worden van spelen met snelheid, spanning, zwieren, beweging en natuur.
Ook met ouders en een aantal bewoners zijn we in gesprek gegaan. Zij hadden eerder een petitie ingediend over de verandering van een speelplek in de wijk. Ouders vonden dat, naast het speelplezier van hun kinderen, de veiligheid en de toegankelijkheid van de speelplek belangrijk is.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de speelplekken in Hoek van Holland? Neem dan contact op met wijkregisseur Yvonne Janssen, telefoon 010 - 489 89 00.

\