Snel schoon teams
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-04-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/snel-schoon-teams/
Spring naar het artikel

Op de Noord- en op de Zuidoever werkt een Snel Schoon team dat op drukke routes snel zwerfvuil opruimt en volle afvalbakken leegt. De Snel Schoon teams reageren sneller op klachten en meldingen. Rotterdam wordt zo prettiger om in te wonen.

De Snel Schoon Teams rijden op de straten waar al snel veel troep ligt en zijn beschikbaar om snel op meldingen van zwerfvuil af te gaan. Bijvoorbeeld van overvolle afvalbakken of een partij folders of kranten die gedumpt zijn. Er rijdt één wagen op zuid en één op noord.

Inzet op basis van meldingen

De Snel Schoon Teams reageren op klachten en meldingen van Rotterdammers via het gemeentelijk telefoonnummer 14 010, het meldingsformulier of via de BuitenBeter-app voor smartphones. Meldingen kunnen ook gedaan worden via de website.

Zwerfvuil, wij ruimen het op. U toch ook?

Als gemeente ruimen we het zwerfvuil op en zorgen voor de goede voorzieningen. Het motto van de Snel Schoon teams is dan ook ‘Zwerfvuil, wij ruimen het op. U toch ook?’. Maar de gemeente kan het niet alleen. Met zijn allen een steentje bijdragen is belangrijk want een schone stad is iets van ons allemaal. Naast de inzet van de gemeente gooien Rotterdammers hun afval in de bakken en houden hun buurt samen schoon.