Schoon Hillesluis
Gepubliceerd op: 24-02-2022
Geprint op: 27-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/schoon-hillesluis/
Ga naar de hoofdinhoud

Wonen in een schone wijk, dat willen we toch allemaal? Maar we hebben elkaar daar wel voor nodig.

Daarom bracht de gemeente Rotterdam de afgelopen maanden bewoners, ondernemers en natuurlijk eigen medewerkers bij elkaar om Hillesluis een stukje schoner te maken.

Waarom doen we dit?

Een schone stad waarin iedereen graag woont, leeft en recreëert, dat is wat Rotterdam wil zijn. Zwerfafval in de wijk hoort daar niet bij en de gemeente Rotterdam werkt er iedere dag hard aan om (zwerf)afval in de wijken op te ruimen en tegen te gaan. Maar de gemeente kan dit niet alleen. We doen dit daarom graag samen met u. Buiten is tenslotte van ons allemaal. Daarom zijn we op 5 maart gestart met de actie 'Schoon Hillesluis', een pilot geïnspireerd op het concept 'Bakkie voor een zakkie'.

In deze pilot gingen bewoners, ondernemers en medewerkers van gemeente Rotterdam met elkaar aan de slag om de wijk schoon te maken én te houden. Tijdens de actie deelden we ervaringen met elkaar over wat goed gaat en beter kan in de wijk. Na een kopje koffie of warme chocomelk trokken we de wijk in met vuilniszak en afvalknijper.

Samen houden we Hillesluis schoon!

De actie in Hillesluis was een pilot. Het is mogelijk dat we de actie uitbreiden naar Bloemhof en andere wijken in Rotterdam. We kijken hierbij goed naar de ervaringen die we hebben opgedaan in Hillesluis. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Hou dan deze webpagina in de gaten.