Scheepvaartkwartier
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 15-02-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/scheepvaartkwartier/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Het toekomstbeeld voor het Scheepvaartkwartier is een gemengd stedelijk gebied met een grote uitstraling. De historische waterstad van vroeger is er voelbaar, maar ook de nieuwe, moderne rivierstad.

Juist de samenkomst van die twee werelden is de unieke potentie van het gebied. Hier ontstaat een nieuw, krachtig en wervend gebied met een combinatie van historische grandeur en moderne allure.

Kansen voor het Scheepvaartkwartier liggen in het koesteren van de opzet en bebouwing van de wijk. Vanuit de ambitie Centrumwonen streven we naar een woonmilieu met een mix van chique-maritiem wonen en waterlife-leisure. Dit wonen vindt plaats in hoogbouw met stadswoningen in de plint, of tot woongebouwen getransformeerde kantoorvilla’s. Opwaardering van de kades langs de Maas is vanuit de ambitie Rivierstad van belang, opdat de uitstraling en het gebruik van de kades verbeteren. Het oostelijk deel van het gebied valt in de hoogbouwzone. De volgende woonontwikkelingen staan gepland:

Voetgangers

De nieuwe inrichting volgens de Rotterdamse stijl maakt het gebied aantrekkelijker voor voetgangers. Langs de kade is er een brede strook voor wandelaars. Er is een nieuwe oeververbinding op de Punt gerealiseerd om het eiland voor voetgangers toegankelijker te maken.