Rotterdammers voor elkaar
Gepubliceerd op: 07-03-2017
Geprint op: 28-09-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/rotterdammers-voor-elkaar/
Ga naar de hoofdinhoud

Hulp vragen en hulp bieden wordt eenvoudiger met rotterdammersvoorelkaar.nl. Deze site en app maken het gemakkelijk om een vraag te stellen of hulp aan te bieden.

Elke week boodschappen doen, een keer een klusje in huis of mee naar een ziekenhuisbezoek. Of het nu gaat om structurele hulp of af en toe bijspringen: alles is mogelijk.

Iets voor een ander doen

Veel Rotterdammers doen al iets voor een ander. Een grote groep zou wel iets willen doen, maar weet niet goed hoe dat aan te pakken of wil dat niet structureel doen. Op rotterdammersvoorelkaar.nl kunnen zowel Rotterdammers als Rotterdamse organisaties hun aanbod online plaatsen. Wilt u elke week iets doen voor iemand in de buurt? Of juist voor iemand in een andere buurt? Wilt u uw eigen kennis en vaardigheden inzetten, bijvoorbeeld de tuin bijhouden, een klusje in huis of helpen met de administratie? Bij het aanmaken van het profiel kunt u precies aangeven wat u wilt doen, waar en hoe vaak.

Grote en kleine vragen

Heeft u hulp nodig? Dan geldt hetzelfde. U kunt uw vraag plaatsen en via de site in contact komen met vrijwilligers die u willen helpen. U maakt een profiel aan op de site en kijkt bij het aanbod. En misschien als u rondkijkt op de site, ziet u dingen die u zelf een ander te bieden hebt! Ook organisaties kunnen een profiel aanmaken en zo een vraag of aanbieding plaatsen.

Omkijken naar elkaar

Weer meer omkijken naar elkaar in Rotterdam en samen meer zelf oplossen. Dat is onderdeel van het Nieuw Rotterdams Welzijn.

\