Rotterdam Onbeperkt
Gepubliceerd op: 19-06-2018
Geprint op: 06-03-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/rotterdam-onbeperkt/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdam is een prachtige en dynamische stad. Maar onbeperkt meedoen is nog niet voor iedereen mogelijk. Dat moet anders. Met het project Rotterdam Onbeperkt werken we aan een stad die beter toegankelijk is voor iedereen.

Zodat ook mensen met een beperking of chronische ziekte mee kunnen doen op het gebied van arbeid, onderwijs, wonen, goederen en diensten, verkeer en vervoer, zorg, ondersteuning, sport, cultuur, vrijetijdsbesteding en uitgaan.

Een toegankelijke, inclusieve stad gaat niet alleen over fysieke maar ook over sociale en informatie toegankelijkheid. Dus niet alleen of je ergens naar binnen kunt maar ook dat iedereen zich welkom voelt en respectvol wordt behandeld. Bijvoorbeeld aan balies. Maar ook dat websites en brieven begrijpelijk zijn voor iedereen.

Koploper

Samen met een aantal gemeenten behoort Rotterdam tot de koplopers van Nederland op het gebied van inclusief beleid. Maar het kan altijd beter. Daarom zijn we bezig met een plan van aanpak, samen met de BredeRaad010. Eind van dit jaar is het plan van aanpak gereed.

Toegankelijke evenementen

In Rotterdam willen we dat festivals en evenementen toegankelijk zijn. Maar waar moet een toegankelijk evenement aan voldoen? Daarvoor is een handige folder ontwikkeld. Want als u naar een Rotterdams festival of evenement gaat dan wilt u:

  • vooraf weten welke voorzieningen op het evenement aanwezig zijn
  • weten hoe u aan een ticket kan komen en wilt u kunnen eten en drinken
  • weten hoe u de locatie bereik met de auto, trein, fiets, bus of een ander vervoer­middel
  • zich welkom en gewenst voelen
  • zich vrij kunnen bewegen op het evenement en geen onnodige obstakels tegenkomen
  • op een veilige manier het terrein kunnen verlaten wanneer u dat wil óf wanneer het écht nodig is.

Meer informatie

Heeft u suggesties of wilt u meer weten over Rotterdam Onbeperkt? Stuur dan een e-mail naar onbeperkt@rotterdam.nl.