Rotterdam Onbeperkt
Gepubliceerd op: 19-06-2018
Geprint op: 21-01-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/rotterdam-onbeperkt/
Spring naar het artikel

Rotterdam is een prachtige en dynamische stad. Maar onbeperkt meedoen is nog niet altijd voor iedereen mogelijk. Daar wil Rotterdam verandering in aanbrengen met het gemeentebrede project Rotterdam Onbeperkt.

Rotterdam wil de stad voor mensen met een beperking (nog) toegankelijker en aantrekkelijker maken. Hiermee geeft Rotterdam gehoor het ‘VN verdrag inzake personen met een beperking en/of een chronische ziekte’ dat Nederland in 2016 bekrachtigde. Dit verplicht overheden om inclusief beleid te maken. Beleid voor iedereen dus.

Het gaat hierbij om zowel fysieke, sociale als informatie toegankelijkheid voor mensen met een langdurige fysieke, mentale, intellectuele of zintuiglijke beperking. Onder de doelgroep vallen ook mensen met een chronische ziekte of psychische aandoening. Het VN Verdrag beslaat veel terreinen die van belang zijn voor mensen met een beperking. Denk aan arbeid, onderwijs, wonen, goederen en diensten, verkeer en vervoer, zorg, ondersteuning, sport, cultuur, vrijetijdsbesteding en uitgaan.

Brede Raad 010

Voor het samenstellen van een plan van aanpak inclusief beleid trekt Rotterdam Onbeperkt samen op met de BredeRaad010. De eerste resultaten worden eind dit jaar verwacht.

Koploper

Rotterdam loopt voorop op het gebied van inclusief beleid. Samen met 24 anderen gemeenten behoort Rotterdam tot de koplopers van Nederland. De ambities van deze gemeenten staan in het VNG-manifest ‘Iedereen doet mee!’.

Meer informatie

Heeft u suggesties of wilt u meer weten over Rotterdam Onbeperkt? Stuur dan een e-mail naar onbeperkt@rotterdam.nl.