Groot onderhoud Rottekwartier
Gepubliceerd op: 06-09-2022
Geprint op: 04-10-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/rottekwartier/
Ga naar de hoofdinhoud

In 2024 start de gemeente met een groot onderhoudsproject in het Rottekwartier. De riolering én bestrating worden vervangen. Het binnenterrein wordt opgeknapt.

Het bestaande riool wordt bijna overal vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Dat zorgt ervoor dat er minder schoon regenwater in het riool komt. Ook worden het openbaar groen en de verlichting opgeknapt. Net als in de rest van Rotterdam wordt er nieuwe LED-verlichting aangelegd.

Een plattegrondje waarop het werkgebied is ingetekend met een rode lijn.

Ook Stedin en Evides bekijken of ze werkzaamheden gaan uitvoeren aan de kabels en leidingen in de grond. De werkzaamheden worden dan op elkaar afgestemd. Zo duurt het werk niet langer dan nodig is. Meer informatie over de planning komt later dit jaar op deze webpagina te staan.

Bekijk op het kaartje welke straten worden aangepakt (Rottestraat, Noordplein, Rechter Rottekade, Vriendenlaan, Stroveer en het noordelijk binnenterrein).

Onderhoudsplan

Onderhoud betekent dat we repareren wat stuk is en vervangen wat versleten is. Daarna worden de straten opgehoogd en teruggelegd zoals ze waren. De inrichting van de straten verandert dus niet. Maar we zien wel kansen voor kleine verbeteringen, die we gelijk in het werk mee kunnen nemen. Hiervoor wilde de gemeente graag weten wat uw wensen voor de buurt zijn. Als het kan, zetten we die in het onderhoudsplan dat we nu aan het maken zijn. U kon uw wensen (anoniem) doorgeven tot en met vrijdag 30 september 2022

Inrichting noordelijk binnenterrein/spelen

De speeltoestellen op het noordelijk binnenterrein (dit is het binnenterrein tussen de Rottestraat, het Noordplein en de Rechter Rottekade) worden vervangen. Daarnaast blijft er lang regenwater in dit binnenterrein staan na een forse regenbui. Daar willen we ook iets aan doen. Daarvoor worden er nu onderzoeken uitgevoerd. Ook uw wensen voor dit binnenterrein kunt u aan ons doorgeven. Het binnenterrein is om te spelen en elkaar te ontmoeten. Dat blijft ook zo.

Geveltuin

Een geveltuin is een strook planten tegen de gevel van een huis. U onderhoudt dit stukje groen zelf. Een tuintje vlak langs uw gevel is een ideale manier om water van hoosbuien af te voeren én een groene manier om de straat op te fleuren. Wilt u zo’n geveltuin? Geef het aan ons door, dan maken we tijdens de uitvoering een mooi opgehoogd randje voor u. Let op: een geveltuin kan alleen als er nog 1,80 meter stoep overblijft.

Informatie over het vervangen van de riolering

Er komt meer informatie over het onderhoudsproject in het Rottekwartier, onder anderen op deze website. Wilt u nu alvast meer weten over wat er allemaal bij zo’n project komt kijken? Bekijk het filmpje hieronder (klik op 'accepteer cookies' als u het filmpje niet ziet).

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u uw wensen voor de buurt liever aangeven per e-mail, stuur dan een bericht aan RottekwartierSB@rotterdam.nl.