Met droge voeten door het Prinsenpark
Gepubliceerd op: 08-09-2020
Geprint op: 21-04-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/prinsenpark/
Ga naar de hoofdinhoud

Delen van het Prinsenpark (in Tuinhoven) staan vaak onder water als het hard of lang regent. Dat is vervelend voor u en niet goed voor het gras. Daarom gaan we 3 dingen aanpassen in het park.

  1. Om te zorgen dat het water sneller en beter weg kan, leggen we drainage aan. Dit zijn speciale rioolbuizen waar water in kan lopen vanaf de buitenkant. Van binnen naar buiten kan dat niet. Deze drainagebuizen sluiten we aan op het riool voor regenwater. Uiteindelijk komt het water dan in de sloot terecht.
  2. Op verschillende plekken graven we greppeltjes waar het water naar toe stroomt. Zo blijft het grasveld droog en staat het niet meer onder water.
  3. Het laatste wat we gaan doen is het ophogen van de paden. Door de paden hoger te leggen, kunnen wandelaars er met droge voeten overheen.

Wanneer wordt er gewerkt?

De werkzaamheden starten in oktober 2020 en duren ongeveer tot maart 2021. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 16.00 uur. Als het nodig is kan langer doorgewerkt worden.

Wat merkt u daar van?

Om veilig te kunnen werken zetten we het gebied waar gewerkt wordt af. Omdat we de drainage aansluiten op het riool dat in de straat ligt, moeten we een deel van de Perentuin, Turksetuin en Druiventuin tijdelijk afsluiten. U kunt de omleidingsborden volgen.

De paden in het park zijn ook een deel van de tijd afgesloten zodat ze opnieuw geasfalteerd kunnen worden.

De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast en stof veroorzaken. Door de grote voertuigen kunt u trillingen voelen. Uiteraard doen we ons best de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem contact op met omgevingsmanager Rieke van Wijngaarden van EVS Infrabouw via projecten@evsbv.nl of 06 - 120 934 02.