Prins Alexanderlaan
Gepubliceerd op: 24-05-2018
Geprint op: 11-07-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/prins-alexanderlaan/
Spring naar het artikel

De Prins Alexanderlaan is een belangrijke route voor en door Prins Alexander en het omliggende gebied. De weg bevindt zicht tussen de President Rooseveltweg in Ommoord en de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel.

Om alle delen van Prins Alexander op een prettige manier bereikbaar te houden, krijgt de Prins Alexanderlaan nieuw asfalt. De werkzaamheden vinden in delen plaats tot en met eind 2021.

Werkzaamheden Prins Alexanderlaan Midden

In 2019 is het asfalt vervangen tussen de Rietkerkweg en de Prinsenlaan. Ook is het asfalt deels vervangen tussen de Prinsenlaan - Grote Beer en is er een natuurvriendelijke wateropvang aangelegd in de middenberm. In de tweede helft van 2020 worden deze werkzaamheden hervat.

Prinsenlaan-Grote Beer

Door onvoorziene omstandigheden ontstond vertraging in de werkzaamheden. Hierdoor was het niet meer mogelijk om deze af te ronden voor de start van enkele grote projecten in de omgeving.

Om de overlast voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken is besloten om de werkzaamheden aan de Prins Alexanderlaan pas na de zomervakantie te hervatten. Vanaf begin september 2020 hervat de gemeente de werkzaamheden van de tweede fase tussen de Prinsenlaan en Grote Beer en duren naar verwachting tot en met medio november.

In deze periode vervangt de gemeente het asfalt tussen de Prinsenlaan en Grote Beer. In de middenberm van Prins Alexanderlaan komt een natuurvriendelijke wateropvang. De Prins Alexanderlaan is tussen de Prinsenlaan en Grote Beer in één richting afgesloten voor doorgaand verkeer komend vanaf het IJsselland ziekenhuis. De kruising met de Prinsenlaan is afgesloten voor afslaand verkeer. Fietsers en overig verkeer worden omgeleid. Het IJsselland ziekenhuis blijft bereikbaar voor bezoekers en hulpdiensten.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Jacques Dutilhweg - Boszoom - Hoofdweg. Volg de borden voor de omleiding.

Grote Beer-Hoofdweg

Ook wordt in deze periode het laatste deel aangepakt tussen de Grote Beer en de Hoofdweg. In deze fase voeren we veel werkzaamheden tegelijk uit om de overlast voor de omgeving zo kort mogelijk te houden. De gemeente vervangt niet alleen het asfalt, maar legt ook een natuurvriendelijk wateropvang en aan. De verkeerslichteninstallatie op de kruising met de Grote Beer wordt aangepast en er vinden voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de persleiding onder de Hoofdweg. De parkeerplaats naast metrostation Oosterflank wordt opnieuw ingericht en voorzien van nieuwe bestrating.

De Prins Alexanderlaan blijft wanneer er gewerkt wordt tussen de Prinsenlaan – Grote Beer en Grote Beer Hoofdweg altijd in één richting bereikbaar naar het IJsselland ziekenhuis. Overig verkeer wordt omgeleid. De RET-buslijnen volgen een gewijzigde route. Kijk op ret.nl/omleidingen voor de actuele wijzigingen. De parkeergarages van winkelcentrum Alexandrium blijven bereikbaar. Volg de borden voor de omleiding.

Prins Alexanderlaan Noord

In 2021 worden de werkzaamheden aan de Prins Alexanderlaan Noord tussen de Hoofdweg en de President Rooseveltweg uitgevoerd en legt de gemeente een persleiding aan onder de kruising van de Hoofdweg. Ook deze werkzaamheden worden in delen uitgevoerd.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u nadere informatie over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Michelle Groeneweg, telefoon 010 - 267 47 26.

\