Prins Alexanderlaan
Gepubliceerd op: 24-05-2018
Geprint op: 23-11-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/prins-alexanderlaan/
Ga naar de hoofdinhoud

De Prins Alexanderlaan is een belangrijke route voor en door Prins Alexander en het omliggende gebied. De weg bevindt zicht tussen de President Rooseveltweg in Ommoord en de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel.

Om alle delen van Prins Alexander op een prettige manier bereikbaar te houden, krijgt de Prins Alexanderlaan nieuw asfalt. De werkzaamheden vinden in delen plaats tot en met eind 2021.

Prins Alexanderlaan weer bereikbaar

Vanaf half november 2020 is de Prins Alexanderlaan tussen de Prinsenlaan en de Hoofdweg weer in twee richtingen bereikbaar voor doorgaand verkeer. Het project is nog niet helemaal gereed. Er vinden nog wel wat herstelwerkzaamheden plaats en de middenbermen worden begin volgend jaar nog ingezaaid. De werkzaamheden van de Prins Alexanderlaan Noord, tussen de Hoofdweg en President Rooseveltweg, zijn in voorbereiding. Deze werkzaamheden starten naar verwachting juli 2021.

Werkzaamheden Prins Alexanderlaan Midden

In 2019 is het asfalt vervangen tussen de Rietkerkweg en de Prinsenlaan. Ook is het asfalt deels vervangen tussen de Prinsenlaan - Grote Beer en is er een natuurvriendelijke wateropvang aangelegd in de middenberm.

Vanaf 10 augustus tot en met half november 2020 worden de (resterende) werkzaamheden van de tweede fase (tussen de Prinsenlaan en de Grote Beer) en derde fase kruising Grote Beer tot kruising Hoofdweg uitgevoerd.

Prinsenlaan-Grote Beer (fase2)

De meeste werkzaamheden op dit deel zijn al in 2019 uitgevoerd. Enkele werkzaamheden konden toen door omstandigheden niet worden afgemaakt.
Tussen 10 augustus en eind september wordt gewerkt op het deel tussen de Prinsenlaan en Grote Beer. In deze periode wordt de definitieve asfaltdeklaag aangebracht en vinden er nog enkele rioolwerkzaamheden plaats.

Grote Beer-Hoofdweg (fase3)

Vanaf 7 september tot en met half november wordt gewerkt op het deel tussen de Grote Beer en de Hoofdweg.

Om de overlast voor de omgeving zo kort mogelijk te houden worden veel werkzaamheden tegelijk uitgevoerd. De gemeente vervangt niet alleen het asfalt, maar legt ook een natuurvriendelijk wateropvang aan en komen er nieuwe lichtmasten. De verkeerslichteninstallatie op de kruising Henri Evertsenstraat met de Grote Beer wordt aangepast en er vinden voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de persleiding onder de Hoofdweg. De parkeerplaats naast metrostation Oosterflank wordt opnieuw ingericht en voorzien van nieuwe bestrating.

Van 10 augustus tot en met half november is de Prins Alexanderlaan in één richting afgesloten voor doorgaand verkeer komend van het IJsselland ziekenhuis.
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Jacques Dutilhweg - Boszoom – Hoofdweg. Volg de borden voor de omleiding. Fietsers en voetgangers worden waar nodig omgeleid.

Tussen 7 september en half november kunt u alleen rechtdoor rijden op de Prins Alexanderlaan (richting het IJsselland ziekenhuis) en niet afslaan naar de Henri Evertsenstraat of Grote Beer. Hierdoor rijdt vanaf 7 september de RET buslijn 36 een gewijzigde route met vervangende haltes gedurende deze uitvoeringsperiode. Kijk op www.ret.nl/omleidingen voor de actuele wijzigingen.

Het winkelgebied en de parkeergarages van het winkelgebied Alexandrium blijven bereikbaar voor bezoekers.
De parkeerplaats bij metrostation Oosterflank blijft bereikbaar via een tijdelijke inrit, wel zijn er tijdens de werkzaamheden minder parkeervakken beschikbaar.

Prins Alexanderlaan Noord

In 2021 worden de werkzaamheden aan de Prins Alexanderlaan Noord tussen de Hoofdweg en de President Rooseveltweg uitgevoerd en legt de gemeente een persleiding aan onder de kruising van de Hoofdweg. Ook deze werkzaamheden worden in delen uitgevoerd.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u nadere informatie over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Michelle Groeneweg, telefoon 010 - 267 47 26.

U kunt de werkzaamheden ook volgen via de app 'Rotterdam aan de slag'. Download in de Playstore of Appstore.