Spring naar het artikel

Om alle delen van Prins Alexander op een prettige manier bereikbaar te houden, krijgt de Prins Alexanderlaan nieuw asfalt. De werkzaamheden vinden plaats in 2018, 2019 en 2020.

De Prins Alexanderlaan is een belangrijke route voor en door Prins Alexander en het omliggende gebied. De weg bevindt zicht tussen de President Rooseveltweg in Ommoord en de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel.

Van zuid naar noord

Deze zomer starten de werkzaamheden aan de Prins Alexanderlaan. De werkzaamheden worden van zuid naar noord uitgevoerd.

Vanaf 2 juli tot en met medio oktober 2018 voert de gemeente de werkzaamheden uit aan het meeste zuidelijke deel van de Prins Alexanderlaan, tussen de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel en de Prinsenlaan. Vervolgens wordt in 2019 het middendeel, tussen de Prinsenlaan en de Hoofdweg, opnieuw geasfalteerd. Als laatste is in 2020 het deel tussen de Hoofdweg en de President Rooseveltweg aan de beurt.

Planning

De werkzaamheden worden in vier fasen uitgevoerd:

Wegafsluitingen

De gemeente voert het werk in verschillende fases uit voor een optimale bereikbaarheid en zo min mogelijk overlast. Alleen het gedeelte waar gewerkt wordt, is afgesloten voor het verkeer. De werkzaamheden en de omleidingsroutes worden met borden aangekondigd. Bedrijven en organisaties direct langs de Prins Alexanderlaan (zoals het IJsselland Ziekenhuis) ontvangen informatie.

Afsluiting Prins Alexanderlaan in juli

In de eerste fase is de Prins Alexanderlaan tussen de ’s Gravenweg (metro-overgang) en de Jacques Dutilhweg in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Deze afsluiting gaat in op 2 juli en duurt tot en met 29 juli.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Schenkelse Dreef. Verkeer richting Zevenkamp en Ommoord wordt geadviseerd om te rijden via de Kanaalweg en Capelseweg.

De RET rijdt een gewijzigde route met vervangende haltes  gedurende de gehele uitvoeringsperiode. Kijk op ret.nl/omleidingen voor meer informatie.

 

In deze periode vervangt de gemeente niet alleen het asfalt, maar vinden ook werkzaamheden aan de brug over de Ringvaart plaats. Om in de toekomst problemen aan het beweegbare deel van de brug te voorkomen, zijn enkele aanpassingen en reparaties noodzakelijk.

Weekendafsluitingen kruisingen

Gedurende drie weekenden zijn de kruisingen met de Jacques Dutilhweg, Kralingseweg en de Rietkerkweg afgesloten voor doorgaand verkeer. De laatste asfaltdeklaag wordt dan op de kruisingen aangebracht.

Deze weekendafsluitingen zijn ingepland op:

Bereikbaarheid

Op de Prins Alexanderlaan blijft (behalve tijdens de genoemde afsluitingen) één rijstrook beschikbaar. Voor bezoekers en hulpdiensten blijft het IJssellandziekenhuis altijd bereikbaar.

Het verkeer richting Capelle aan den IJssel wordt omgeleid. Volg de borden voor de omleiding.

Meer informatie

Voor meer informatie, vragen en/of klachten kunt u contact opnemen met Michelle Groeneweg, communicatie, (010) 267 47 26.