Prins Alexanderlaan
Gepubliceerd op: 24-05-2018
Geprint op: 19-04-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/prins-alexanderlaan/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Om alle delen van Prins Alexander op een prettige manier bereikbaar te houden, krijgt de Prins Alexanderlaan nieuw asfalt. De werkzaamheden vinden plaats tot en met 2020 en gebeurt in fases.

De Prins Alexanderlaan is een belangrijke route voor en door Prins Alexander en het omliggende gebied. De weg bevindt zicht tussen de President Rooseveltweg in Ommoord en de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel.

Werkzaamheden Prins Alexanderlaan Midden

In 2019 en 2020 vervangt de gemeente Rotterdam het asfalt op de Prins Alexanderlaan tussen de Rietkerkweg en de Hoofdweg. Deze werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd.

Rietkerkweg-Prinsenlaan

Vanaf 23 april 2019 starten de werkzaamheden van de eerste fase tussen de Rietkerkweg en Prinsenlaan. De gemeente vervangt in deze periode het asfalt tussen de Rietkerkweg en de Prinsenlaan. Tegelijkertijd voert de RET werkzaamheden uit rondom de metro-overgang Prins Constantijnweg. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot en met 7 juni.
De Prins Alexanderlaan is dan tussen de Rietkerkweg en de Prinsenlaan in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers worden waar nodig omgeleid. Het IJssellandziekenhuis blijft bereikbaar voor bezoekers en hulpdiensten.
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Jacques Dutilhweg - Boszoom – Hoofdweg. Volg de borden voor de omleiding.

Prinsenlaan-Grote Beer

De gehele maand juli voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de A20. Na de bouwvak gaat de gemeente weer verder met de werkzaamheden tussen de Prinsenlaan en de Grote Beer. Vanaf 1 september tot en met half november vervangt de gemeente daar het asfalt en komt er in de middenberm een natuurvriendelijke wateropvang. Ook past de gemeente de verkeerslichten aan op van de kruising Henri Evertsenstraat.

Grote Beer-Hoofdweg

Vanaf begin januari 2020 tot en met eind mei pakken we het laatste gedeelte aan tussen de Grote Beer en de Hoofdweg. De Prins Alexanderlaan blijft wanneer er gewerkt wordt tussen de Prinsenlaan – Grote Beer en Grote Beer Hoofdweg altijd in één richting bereikbaar naar het IJsselland ziekenhuis. Overig verkeer wordt omgeleid.

Nieuwsbrief

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u nadere informatie over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Michelle Groeneweg, telefoon (010) 267 47 26.