Spring naar het artikel

De gemeente beheert vier Piekfijnwinkels in Rotterdam. Dit zijn warenhuizen waar u tweedehands spullen kunt kopen. Spullen die nog bruikbaar zijn, dus niet vuil of kapot, krijgen bij Piekfijn een tweede leven.

Piekfijn is zes dagen per week open. Wij verkopen kringloopartikelen: van huisraad tot kleding en van elektrische apparaten tot fietsen. Piekfijn kan uw gekochte spullen thuisbezorgen. De kosten daarvan zijn € 30 per rit binnen Rotterdam.

De vier Piekfijnwinkels

Piekfijn Charlois Deze winkel bevindt zich aan de Wolphaertsbocht in Charlois
Piekfijn Hoogvliet Deze kringloopwinkel is gevestigd in winkelcentrum 'De Binnenban'.
Piekfijn Centrum Het 2e hands warenhuis aan de Mariniersweg heeft een boven- en een benedenverdieping en ligt midden in het centrum van Rotterdam.
Piekfijn Prins Alexander Piekfijn Prins Alexander bevindt zich aan de Aluminiumstraat.
Openingstijden maandag: 11.00-17.00 uur, dinsdag t/m zaterdag: 09.00-17.00 uur
Gesloten Nieuwjaarsdag, Koningsdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en de beide Kerstdagen.

Tweedehands spullen aanbieden

Als u zelf spullen heeft die een tweede leven verdienen, kunt u deze inleveren bij een van de Piekfijnwinkels of een van de milieuparken. Ook kunt u een afspraak maken om uw spullen te laten ophalen via het algemene telefoonnummer van de gemeente 14 010. U krijgt hier geen vergoeding voor, maar u doet een ander er een groot plezier mee.

Grote spullen die niet door de deur passen moeten eerst gedemonteerd worden. Woont u hoger dan de tweede verdieping en is er geen lift? Dan kunnen de medewerkers uw spullen helaas niet meenemen.

Piekfijn zet alleen spullen in de winkels die heel en bruikbaar zijn. Goederen die onhygiënisch kunnen zijn, zoals matrassen en ondergoed, nemen wij niet aan. Voor elektrische apparaten geldt dat ze niet ouder dan vijf jaar oud mogen zijn en nog goed moeten werken.

Rotterdam Circulair

In Rotterdam willen we dat afval op den duur niet meer bestaat. Dat doen we onder andere door afval goed te scheiden. Maar er is nog zoveel meer. Samen moeten we minder afval produceren, spullen hergebruiken en recyclen. Er gebeurt al heel veel in Rotterdam. Op de website rotterdamcirculair.nl staat allerlei informatie over de circulaire economie in de stad. Laat je inspireren door alle initiatieven die al plaatsvinden! Zelf een circulair initiatief opzetten? We helpen je graag op weg.