Piekfijn
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 23-10-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/piekfijn/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

De gemeente beheert vier Piekfijn kringloopwinkels in Rotterdam. Dit zijn warenhuizen waar u tweedehands spullen kunt kopen. Spullen die nog bruikbaar zijn, dus niet vuil of kapot, krijgen bij Piekfijn een tweede leven.

Piekfijn is zes dagen per week open. Wij verkopen kringloopartikelen: van huisraad tot kleding en van elektrische apparaten tot fietsen. Piekfijn kan uw gekochte spullen thuisbezorgen. De kosten daarvan zijn 32 euro per rit binnen Rotterdam (buiten Rotterdam wordt 41,50 euro gerekend).

Openingstijden

  • maandag: 11.00 - 17.00 uur
  • dinsdag tot en met zaterdag: 09.00 - 17.00 uur

De Piekfijn kringloopwinkels zijn gesloten op:

  • Nieuwjaarsdag
  • Koningsdag
  • 2e Paasdag
  • Hemelvaartsdag
  • 2e Pinksterdag
  • beide Kerstdagen

Tweedehands spullen aanbieden

Als u zelf spullen heeft die een tweede leven verdienen, kunt u deze inleveren bij een van de Piekfijn kringloopwinkels of een van de milieuparken. Ook kunt u een afspraak maken om uw spullen te laten ophalen: maak online een afspraak of bel met 14 010. U krijgt geen vergoeding voor uw spullen, maar u doet een ander er een groot plezier mee.

Grote spullen die niet door de deur passen moeten eerst gedemonteerd worden. Woont u hoger dan de tweede verdieping en is er geen lift? Dan kunnen de medewerkers uw spullen helaas niet meenemen.

Piekfijn zet alleen spullen in de winkels die heel en bruikbaar zijn. Goederen die onhygiënisch kunnen zijn, zoals matrassen en ondergoed, nemen wij niet aan. Voor elektrische apparaten geldt dat ze niet ouder dan vijf jaar oud mogen zijn en nog goed moeten werken.

Rotterdam Circulair

In Rotterdam willen we dat afval op den duur niet meer bestaat. Dat doen we onder andere door afval goed te scheiden. Maar er is nog zoveel meer. Samen moeten we minder afval produceren, spullen hergebruiken en recyclen. Er gebeurt al heel veel in Rotterdam. Op de website rotterdamcirculair.nl staat allerlei informatie over de circulaire economie in de stad. Laat u inspireren door alle initiatieven die al plaatsvinden! Zelf een circulair initiatief opzetten? We helpen u graag op weg.