Spring naar het artikel

Met de Pay010 app kunt u het parkeren in Rotterdam betalen zonder registratie- of abonnementskosten. Een nieuwe betaalmogelijkheid naast de bestaande gewone mogelijkheden.

U betaalt het parkeren net als bij een betaalautomaat vooraf, met iDeal of uw creditcard. Download de app nu gratis in de App Store of Playstore.

De betaalautomaat blijft

In Rotterdam blijft de mogelijkheid bestaan om bij de parkeerautomaat te betalen, al zijn het er de afgelopen jaren wel minder geworden. Naast de betaalautomaat is er een breed aanbod aan parkeerapp’s, maar de groep mensen die niet gewend is aan betaald parkeren blijft de voorkeur houden voor de betaalautomaat. Aangezien de app dezelfde functie heeft, is de gemeente Rotterdam een samenwerking met Ease2pay aangegaan; zij hebben Pay010 ontwikkeld om parkeren snel en gemakkelijk te betalen.

Creditcard

Veel toeristen hebben geen toegang tot een bestaande betaalapp of iDeal, vandaar dat er via de Pay010 app kan worden betaald met een creditcard.

Registreren

Om de app te gebruiken hoeft u zich niet te registreren, maar die mogelijkheid is er wel. Het grote voordeel daarvan is dat als u korter parkeert dan u vooraf dacht, de app de resterende tijd bewaart en bij de volgende parkeertransactie inzet. Omdat u het parkeren vooruit betaalt, net als bij een parkeerautomaat, kan deze regeling aantrekkelijk zijn.

Veelgestelde vragen over de Pay010 app

Meestal wel, maar in sommige drukke winkelstraten niet, als u er bijvoorbeeld maar twee uur mag parkeren. In die situaties zult u zien dat u de parkeersessie toch niet verder kunt verlengen.

Dat vinden wij erg vervelend! In een paar stappen kunt u er achter komen of de boete wel of niet terecht is uitgeschreven:

  1. Check in de Pay010 app bij 'transacties' of u op de dag en het tijdstip, waarop de parkeerboete is uitgeschreven, had betaald.
  2. Zo nee, dan is de boete terecht. Zo ja, controleer dan of ook het kenteken waarmee u parkeerde correct is. Bij ja ga naar 3, bij nee ga naar 4.
  3. Toont de parkeertransactie aan dat u met het juiste kenteken had betaald, klik dan onderaan op de bon op 'Bezwaarformulier opvragen'. Vul de voorbeeldbezwaarbrief verder in met alle details en stuur hem naar de betreffende gemeente.
  4. Toont de parkeertransactie aan dat u wel had betaald maar met het verkeerde kenteken, klik dan onderaan op de bon op 'Bezwaarformulier opvragen'. Vul de voorbeeldbezwaarbrief verder in met alle details. Wijzig daarna de tekst, met de toelichting dat u wel had betaald maar helaas het verkeerde kenteken had ingevuld, en stuur hem naar de betreffende gemeente. Juridisch gezien hebt u wel aan uw belastingplicht voldaan dus meestal zult u in het gelijk gesteld worden als u het bezwaar tijdig correct indient.
  1. Open de Pay010 app
  2. De app opent automatisch in de parkeerfunctie en op de kaart ziet u waar u op dit moment bent
  3. Wilt u daar ook parkeren bevestig dan 'Ik ga hier parkeren'
  4. In het volgende scherm kunt u de parkeerduur bepalen
  5. Kies 'Start betalen'. U ziet nu de parkeertransactiedetails. Wanneer u 'Nu betalen' bevestigt, gaat uw parkeersessie lopen. Beëindigen of verlengen kan op ieder gewenst moment vóór het einde van de parkeersessie. Indien u voortijdig de parkeersessie stopt, krijgt u het resterende bedrag terug in uw tegoed.

Wilt u zonder eindtijd parkeren, zet dan bij uw accountinstellingen 'Open-Eind parkeren' aan. U ziet in het parkeerscherm meteen de aanduiding 'Open-Eind' staan. Ook ziet u het tarief voor de eerste 24 uur parkeren, want met 'Open-Eind-parkeren' kunt u maximaal 24 uur parkeren. Stel dat u dit vergeet, dan loopt het dus niet dagen door.

De app opent automatisch in de parkeerfunctie en op de kaart ziet u waar u op dit moment bent. Wilt u in de buurt van deze locatie goedkoper parkeren schuif dan de kaart tot uw kenteken een blauwe grens overgaat. Bij het overgaan van tariefzones ziet u het parkeertarief veranderen. U kunt dus ook zien waar u in de buurt goedkoper of zelfs gratis kunt parkeren. Daar is geen blauwe achtergrondkleur te zien.

Ja, dat kan. Open de parkeer app en klik op uw kenteken en vervolgens op 'Edit'. U kunt nu een extra kenteken toevoegen. Ga terug naar parkeren; u ziet nu het nieuwe kenteken staan. Door op het kenteken te klikken kunt u bepalen met welk kenteken u parkeert. In het menu kunt u bij 'Auto’s' ook kentekens toevoegen. U kunt kentekens verwijderen door in het kentekenoverzicht het kenteken naar links te swipen en op 'Verwijderen' te drukken. Toevoegen, wijzigen of verwijderen van kentekens is bij Ease2pay gratis.

De Pay010 app is de allergoedkoopste parkeer-app van Nederland. U betaalt geen registratie- of abonnementskosten.

Open de app en klik in het menu 'Lopend' aan. U ziet nu een detailkaart met de plek waarop de auto is geparkeerd. Als u op de kaart klikt, verschijnt de mogelijkheid 'Open maps', zodat u naar uw auto kunt navigeren met diverse navigatiemogelijkheden.

Lukt het niet in de app om de parkeersessie te stoppen dan kunt u ook nog naar ease2pay.nl. Log uzelf in: u ziet een overzicht van uw transacties met bovenin de lopende parkeersessie. Klik op 'Stop parkeren'. U ziet nu dat de transactieregel een bedrag toont. Dat is het bedrag waarvoor u geparkeerd hebt. U kunt nu in de app ook bij het transactieoverzicht deze parkeersessie raadplegen.

Open de app; u ziet in het menu 'Lopend' met een rood cijfer aangegeven hoeveel acties nog lopen.

Ja. Ga in het menu naar 'Transacties' en open de transactie. Onderin het bonnetje met de betaalgegevens kunt u aanvinken of deze transactie privé of zakelijk is. Daaronder kunt u ook nog een opmerking invoegen, bijvoorbeeld om aan te geven voor welke klant of welk project de declaratie is.