Betaald parkeren Vroesenpad
Gepubliceerd op: 30-06-2022
Geprint op: 17-08-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeren-vroesenpad/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf maandag 1 augustus 2022 geldt op het Vroesenpad betaald parkeren. Door de invoering van betaald parkeren komt er meer parkeerruimte vrij voor de ondernemers en de enkele bewoners.

Begin juli ontvangen de ondernemers aan het Vroesenpad en bewoners en ondernemers in sector 72  hierover een brief met informatie. Tevens worden  bewoners en ondernemers in naastgelegen sectoren geïnformeerd.

Waarom betaald parkeren?

Al een tijd houdt de (parkeer)overlast bij Sportpark Blijdorp de politiek en de daar gevestigde ondernemers bezig. De afgelopen jaren zijn er veel meldingen binnengekomen van hoger ervaren parkeerdruk, langdurig geparkeerde voertuigen, auto-inbraken en onbereikbaarheid van de tennisvereniging voor de hulpdiensten. Ook speelt (sociale) veiligheid mee, voor de mensen die in de avonduren naar het sportcomplex gaan en hondenbezitters en joggers op weg naar het park.

Door bovenstaande parkeerproblemen en signalen vanuit politie, toezicht en handhaving en Stadsbeheer; is besloten dat er per 1 augustus 2022 betaald parkeren op het Vroesenpad wordt ingevoerd.

Op welke tijden is het betaald parkeren en wat kost het?

Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur en op zondag van 12.00 tot 23.00 uur. Het laagste straatparkeertarief van € 1,80 per uur is van toepassing.

Bedrijfsparkeervergunning aanvragen als ondernemer

Als ondernemer kunt u uw bedrijfsparkeervergunning aanvragen met uw eHerkenning via de pagina Parkeervergunning. Een bedrijfsparkeervergunning kost € 40,80 per maand. Met de bedrijfsparkeervergunning kunt u vanaf 1 augustus 2022 parkeren op alle openbare parkeerplaatsen op dit bedrijventerrein.

Meer informatie

Kijk op Rotterdam.nl/parkeren.