Parkeren Veerse Heuvel
Gepubliceerd op: 22-09-2020
Geprint op: 21-10-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeren-veerse-heuvel/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf 2 november 2020 geldt in de wijk Veerse Heuvel (Prins Alexander) betaald parkeren. Door de invoering van betaald parkeren komt meer parkeerruimte vrij voor bewoners en ondernemers van de wijk Veerse Heuvel.

Heeft u een auto en bent u bewoner van de wijk of heeft u er een bedrijf? Vraag dan zo snel mogelijk uw parkeervergunning met uw DigiD aan. Hiermee kunt u vanaf 2 november 2020 parkeren op alle openbare parkeerplaatsen in Parkeersector 41 (pdf). Om als bewoner uw bezoek te laten parkeren voor een lager bedrag kunt u ook een bezoekersparkeervergunning aanvragen. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Meer informatie zoals de voorwaarden, vindt u op de pagina Parkeervergunning. Bewoners en ondernemers van Veerse Heuvel ontvangen begin oktober een brief en folder met informatie.

Waarom betaald parkeren?

De gemeente ontvangt sinds een aantal jaar meldingen van bewoners over een hoge parkeerdruk in de wijk Veerse Heuvel. Bewoners gaven onder andere aan dat er regelmatig dubbel wordt geparkeerd en auto’s achteruit de straat uitrijden (als er geen plaats meer is), wat voor onveilige situaties zorgt. De oplossing die de gemeente biedt voor deze problematiek is de invoering van het betaald parkeren.

Draagvlakonderzoek en advies gebiedscommissie

De wijk Veerse Heuvel kent al jarenlange parkeeroverlast door forensen die hier de auto parkeren en vervolgens met de metro de reis naar de stad vervolgen. Daarom is in maart 2019 een draagvlakonderzoek onder de bewoners in de wijk gehouden. Uit dit onderzoek bleek dat een ruime meerderheid voor de invoering van betaald parkeren is. Ook heeft de gebiedscommissie Prins Alexander in het gevraagd advies in april 2020 geadviseerd betaald parkeren in te voeren.

\