Parkeren Parkstad
Gepubliceerd op: 28-12-2020
Geprint op: 17-05-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeren-parkstad/
Ga naar de hoofdinhoud

Sinds maandag 1 februari 2021 geldt in de nieuwe wijk Parkstad betaald parkeren. Burgemeester en wethouders van Rotterdam namen dit besluit in 2016. Nu meerdere straten zijn opgeleverd, zijn ze toegevoegd aan de omliggende parkeersectoren.

De Dreverhavenstraat, het Jan Maanplein, het Karakterplein, de Katadreuffestraat, de Lorna Te Georgestraat en de Stroomkoningstraat zijn toegevoegd aan parkeersector 33. De Kruierstraat en de Stokerstraat zijn toegevoegd aan parkeersector 32.

Parkeervergunning aanvragen

Bent u bewoner van de wijk of heeft u er een bedrijf en heeft u een auto? Als u staat ingeschreven in de wijk, uw woning of wooncomplex geen eigen garage of parkeerterrein heeft en het kenteken op uw naam of die van uw werkgever staat kunt u uw parkeervergunning met uw DigiD aanvragen via de pagina Parkeervergunning. Met de parkeervergunning kunt u vanaf 1 februari 2021 parkeren op alle openbare parkeerplaatsen in parkeersector 32 of parkeersector 33. Meer informatie, zoals de voorwaarden, vindt u op de pagina Parkeervergunning. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur.

Bezoekers laten parkeren

Om als bewoner uw bezoek te laten parkeren voor een lager bedrag kunt u ook een bezoekersparkeervergunning aanvragen. U kunt deze met uw DigiD aanvragen via de pagina Bezoekersparkeervergunning.

Meer informatie

Bewoners en ondernemers Parkstad ontvangen binnenkort een brief en folder met informatie. Kijk voor meer informatie over parkeren op Rotterdam.nl/parkeren.