Parkeren Oud-Charlois
Gepubliceerd op: 07-08-2020
Geprint op: 20-09-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeren-oud-charlois/
Spring naar het artikel

Vanaf donderdag 1 oktober 2020 geldt in de wijk Oud-Charlois betaald parkeren. Door de invoering van betaald parkeren komt meer parkeerruimte vrij voor bewoners en ondernemers van de wijk Oud-Charlois.

Heeft u een auto en bent u bewoner van de wijk of heeft u er een bedrijf? Vraag dan zo snel mogelijk uw parkeervergunning met uw DigiD aan. Hiermee kunt u vanaf 1 oktober 2020 parkeren op alle openbare parkeerplaatsen in Parkeersector 25 (pdf). Om als bewoner uw bezoek te laten parkeren voor een lager bedrag kunt u ook een bezoekersparkeervergunning aanvragen. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur. Meer informatie zoals de voorwaarden, vindt u op de pagina Parkeervergunning. Bewoners en ondernemers van Oud-Charlois ontvangen in week 36 een brief en folder met informatie.

Waarom betaald parkeren?

De gemeente ontvangt sinds een aantal jaar meldingen van bewoners over een hoge parkeerdruk in de wijk Oud-Charlois. Bewoners gaven aan dat soms lang gezocht moet worden naar een parkeerplaats in de buurt van de woning. Na de invoering van betaald parkeren in de wijk Carnisse is deze parkeerdruk verder toegenomen en heeft de gebiedscommissie Charlois een ongevraagd advies gestuurd. De oplossing die zij adviseren is de invoering van betaald parkeren in de wijk Oud-Charlois van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur. Op het bedrijventerrein Plompertstraat-Waalstraat wordt vanwege het voor een deel beschikken over eigen parkeerplaatsen vooralsnog geen betaald parkeren ingevoerd. 

Blauwe zone vervalt

De blauwe zone in de Wolphaertsbocht wordt vervangen voor een 'Stop en Shop' regeling. In 2020 is het parkeertarief hier 10 eurocent voor de eerste 30 minuten. Daarna geldt het normale tarief van 1,76 euro per uur.

\