Parkeren Oud-Charlois
Gepubliceerd op: 07-08-2020
Geprint op: 16-05-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeren-oud-charlois/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf donderdag 1 oktober 2020 geldt in de wijk Oud-Charlois betaald parkeren. Door de invoering van betaald parkeren komt meer parkeerruimte vrij voor bewoners en ondernemers van de wijk Oud-Charlois.

Vanaf dinsdag 1 juni 2021 wordt het betaald parkeergebied in Oud-Charlois uitgebreid met de Kromme Zandweg vanaf de Dorpsweg tot de Boergoensevliet en een deel van de Spuistraat en het resterende deel van het Schulpplein. Woont u in een van deze straten of heeft u er een bedrijf en heeft u een auto? Vraag dan vanaf maandag 3 mei 2021 uw parkeervergunning aan. Hiermee kunt u vanaf 1 juni 2021 parkeren op alle openbare parkeerplaatsen in Parkeersector 25. Om als bewoner uw bezoek te laten parkeren voor een lager bedrag kunt u ook een bezoekersparkeervergunning aanvragen. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur. Meer informatie zoals de voorwaarden, vindt u op de pagina Parkeervergunning. Bewoners en ondernemers van de betreffende delen van Oud-Charlois ontvangen begin week 18 een brief en folder met informatie.

Waarom betaald parkeren?

De gemeente ontvangt sinds een aantal jaar meldingen van bewoners over een hoge parkeerdruk in de wijk Oud-Charlois. Bewoners gaven aan dat soms lang gezocht moet worden naar een parkeerplaats in de buurt van de woning. Na de invoering van betaald parkeren in de wijk Carnisse is deze parkeerdruk verder toegenomen en heeft de gebiedscommissie Charlois een ongevraagd advies gestuurd. De oplossing die zij adviseren is de invoering van betaald parkeren in de wijk Oud-Charlois van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur. Op het bedrijventerrein Plompertstraat-Waalstraat wordt vanwege het voor een deel beschikken over eigen parkeerplaatsen vooralsnog geen betaald parkeren ingevoerd.