Spring naar het artikel

In Rotterdam kan iedereen met een elektrische auto gebruik maken van ‘openbare’ oplaadpunten. De oplaadpunten staan in (gemeentelijke) parkeergarages, maar ook op straat.

De parkeerplaatsen bij de oplaadpunten zijn te herkennen aan een P-bord met onderbord met de tekst: Opladen elektrische voertuigen. Elke oplaadpaal op straat heeft standaard twee oplaadpunten. Dat betekent dat er dus in principe twee auto’s tegelijkertijd hun batterij kunnen opladen. De oplaadvakken mogen alleen gebruikt worden door elektrische auto’s. Zolang u uw auto aan het opladen bent, mag de auto in het oplaadvak staan. Is uw batterij vol? Verplaats dan uw auto zodat iemand anders de laadpaal kan gebruiken.

Laadpas

De openbare oplaadpunten werken met een speciale laadpas dat elektrische rijders bij hun laadabonnement krijgen en in heel Nederland werkt. Verschillende bedrijven leveren laadabonnementen en pasjes. In Rotterdam worden de openbare oplaadpalen aangelegd door ENGIE. Zij bieden ook een laadpas aan. U laadt op het publieke laadnetwerk voor € 0,26 of € 0,28 euro per KWh exclusief. BTW. De energieprijs is afhankelijk van de originele plaatsingsdatum van de laadpaal. Daarnaast kan uw serviceprovider of leasemaatschappij andere kosten (zoals start- of transactiekosten) in rekening brengen voor uw laadsessie.

Overzicht locaties

Op de website oplaadpalen.nl vindt u een overzicht van alle openbare oplaadpunten in Rotterdam en de rest van Nederland. Wilt u een uitbreiding van het openbaar laadnetwerk door een laadpaal aan te vragen bij u in de buurt? Kijk dan op laadjeauto.nl.

Bij storingen

Bij eventuele storingen in een van de laadpunten belt u het storingsnummer dat op de laadpaal vermeld staat. De storingsdienst is 24/7 bereikbaar. Mocht u onverhoopt niet goed geholpen worden, mail dan uw klacht naar info@rotterdamelektrisch.nl.