Parkeren Hoek van Holland
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-03-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeren-hoek-van-holland/
Spring naar het artikel
Foto: Hannah Anthonysz

Hoek van Holland is de vierseizoenenbadplaats van Rotterdam en ‘the place to be’ voor jong en oud!

Luieren in het zand, badderen in de zee, lekker eten in een van de vele strandpaviljoens en restaurants. Boten kijken op de Nieuwe Waterweg, wandelen door een ongerept duingebied. Een gevarieerd aanbod aan kleine winkeltjes en unieke evenementen. Hoek van Holland Strand heeft het allemaal. Het strand van Hoek van Holland is 250 meter breed en 3,5 kilometer lang. Erachter liggen de duinen met hun vrij toegankelijke fiets- en wandelpaden.

Parkeren

Komt u met de auto naar Hoek van Holland Strand, dan heeft u ruime mogelijkheid om te parkeren. Dit kan gratis. Op onderstaande kaart ziet u waar u kunt parkeren.

Gratis parkeren

Op onderstaande parkeerterreinen in Hoek van Holland kunt u het gehele jaar door gratis parkeren.

 • Aparkeerterrein Helmweg-Zuid
  Parkeerterrein Helmweg-Zuid is een kleinere gratis parkeerplek aan de overzijde van het betaalde parkeerterrein. Het parkeerterrein heeft ongeveer150 parkeervakken.
 • B. parkeerstrook Koningin Emmaboulevard
  De parkeerstrook Koningin Emmaboulevard heeft ongeveer 230 gratis parkeervakken. U kunt daar heel goed naar de boten op de Nieuwe Waterweg kijken. Als u zand tussen de tenen niet prettig vindt neem dan een klapstoeltje meen. Dan kunt u genieten van het Waterwegpark. Hierin is een ludieke droge kreek aangelegd met bijzondere plantengroei.
 • C. parkeerterrein Koningin Emmaweg
  Het parkeerterrein Koningin Emmaweg is een gratis parkeerterrein met ongeveer 310 parkeervakken. Vanaf dit parkeerterrein kunt u een wandeling maken richting de Noorderpier. Maar ook langs de Nieuwe Waterweg lopen of flaneren langs de Koningin Emmaboulevard.
 • D. parkeerstrook Strandboulevard
  De parkeerstrook Strandboulevard bevindt zich op de ´oude´ boulevard achter de duinenrij richting het zuidelijk strandcentrum. De parkeerstrook telt ongeveer 300 gratis parkeervakken. Vooral voor bezoekers van het duingebied is dit parkeerterrein zeer geschikt.
 • E. parkeerterrein Strandweg/Paviljoenweg
  Het parkeerterrein Strandweg/Paviljoenweg is een gratis parkeerterrein met ongeveer 430 parkeervakken. Vanaf deze parkeerplaats is het zo'n 15 minuten lopen naar het zuidelijk strandcentrum. Vanaf deze plek kunt u ook richting duinen, strand en Nieuwe Waterweg lopen.
 • F. parkeerterrein Badweg
  Parkeerterrein Badweg is het grote parkeerterrein aan de centrale toegangsweg tot het zuidelijk strandcentrum en heeft ongeveer 1.250 parkeervakken. Vooral bezoekers die dicht bij het strand willen parkeren, kunnen hier terecht. Vanaf het parkeerterrein is het maar vijf minuten lopen naar het strand.
 • G. parkeerterrein Helmweg-Noord
  Wanneer u het strand aan de Rechtestraat of het Naturistenstrand bezoekt, kunt u het beste parkeren op het parkeerterrein Helmweg-Noord. Het parkeerterrein heeft ongeveer 280 parkeervakken. 
 • H. parkeerstrook Zeekant
  Voor een beperkt aantal ‘vroege vogels’ bestaat de mogelijkheid om op de parkeerstrook aan de Zeekant te parkeren. Dit parkeerterrein is voornamelijk gereserveerd voor abonneekaarthouders, zoals strandexploitanten, bevoorrading en hulpdiensten.