Parkeren Carnisse
Gepubliceerd op: 28-11-2019
Geprint op: 23-09-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeren-carnisse/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf 2 maart 2020 is het in heel Carnisse betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur.

De uitbreiding voor betaald parkeren geldt voor het gedeelte ten oosten van de Dorpsweg, Roerdomplaan, Zanglijsterstraat, Lepelaarsingel, Robbenoordplein, Wolphaertsbocht en Zandblokstraat, Pleinweg en oostzijde Maastunnelplein. Het invoeren van betaald parkeren is op verzoek van bewoners en ondernemers. Uit het draagvlakonderzoek komt naar voren dat een meerderheid van de deelnemers betaald parkeren wenst.

Parkeervergunning Carnisse

Bewoners en ondernemers in Carnisse hebben een brief en folder ontvangen. Zij kunnen een parkeervergunning aanvragen (parkeersector 20). Kijk voor meer informatie, het aanvragen van de vergunning en de voorwaarden op de pagina parkeervergunning bewoner, of bel met 14 010. Nieuwe en huidige vergunninghouders van parkeersector 20 kunnen straks in een ruimer gebied parkeren.

Bezoekersparkeervergunning Carnisse

Woont u in Carnisse? Dan kunt u voor uw visite een bezoekersparkeervergunning aanvragen. Met deze vergunning kunt u uw bezoek tegen een lager tarief laten parkeren. U kunt voor maximaal 500 uur per kalenderjaar uw visite aanmelden. In 2020 betaalt u 10 eurocent per tien minuten. Dus 60 eurocent per uur. Het is niet mogelijk meer tijd bij te kopen, wanneer uw 500 uur is verbruikt. Kijk voor meer informatie, het aanvragen van de vergunning en de voorwaarden op bezoekersparkeervergunning, of bel met 14 010.

Parkeertijden tot 23.00 uur

Betaald parkeren in Carnisse geldt straks van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 23 uur. In het oostelijke deel van Carnisse (parkeerzone 200) is nu betaald parkeren tot 18 uur, dit zal vanaf 2 maart 2020 verlengd worden tot 23 uur. Door deze wijziging zijn de tijden overal gelijk.

Blauwe zone vervalt

De blauwe zone in de Wolphaertsbocht wordt vervangen voor een 'Stop en Shop' regeling. Hier is de parkeervergunning en de bezoekersvergunning niet geldig op maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur. Het gaat om de parkeerplaatsen aan de winkelzijde van de Wolphaertsbocht (de even zijde tussen de Van Oestendestraat en de voetgangersoversteek van de trambaan). Het parkeertarief is hier 10 eurocent voor de eerste 30 minuten. Daarna geldt het normale tarief van 1,76 euro per uur.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina parkeren.

\