Uitbreiding betaald parkeertijden Nieuwe Werk-Scheepvaartkwartier en Afrikaanderwijk
Gepubliceerd op: 04-10-2022
Geprint op: 30-11-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeerzones-120-330-331/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf 1 november 2022 worden de betaald parkeertijden in de parkeerzones 120 - Nieuwe Werk-Scheepvaartkwartier -, 330 en 331 - Afrikaanderwijk - uitgebreid.

Vanaf 1 november 2022 gelden in de parkeersectoren 12 en 33 betaald parkeren:

  • van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur
  • op zondag van 12.00 tot 23.00 uur.

Bewoners en ondernemers van deze wijken ontvangen begin oktober een brief met informatie.

Bekijk de parkeerzones op de kaart:

Waarom worden de betaald parkeertijden uitgebreid?

De gemeente ontvangt al geruime tijd klachten en meldingen uit de wijk dat bewoners met een parkeervergunning in de avond- en nachturen moeilijk een parkeerplaats kunnen vinden in de buurt van de woning.

Wat betekent dat voor de bewoners en ondernemers in deze wijken?

Het uitbreiden van de betaald parkeertijden zorgt ervoor dat er minder auto’s van niet-vergunninghouders uit naastgelegen wijken geparkeerd worden. Langere venstertijden stimuleren parkeerders om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Zo houden we de parkeerplekken zoveel mogelijk vrij voor de bewoners uit de wijk. Dit betekent dat bewoners en ondernemers uit de wijk minder lang hoeven te zoeken naar een beschikbare parkeerplaats. Voor de bewoners en bedrijven met een parkeervergunning heeft deze uitbreiding geen gevolgen.

Bezoekersparkeren

Als uw bezoek parkeert met de bezoekersparkeervergunning moet u wel rekening houden met de uitbreiding van de betaald parkeertijden. Het aantal uur van de bezoekersparkeervergunning om het bezoek voordelig te laten parkeren blijft gelijk (500 uur). De bezoekersvergunning kan aangevraagd worden via de pagina Bezoekersparkeervergunning.

Meer informatie

Bezoek Rotterdam.nl/parkeren voor meer informatie over parkeren. U kunt ook bellen naar het informatienummer 14 010, kies optie 1 uit het keuzemenu.