Uitbreiding betaald parkeertijden parkeersector 75 en 76
Gepubliceerd op: 14-02-2022
Geprint op: 16-05-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeertijden-sector-75-76/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf 11 mei 2022 worden de betaald parkeertijden in parkeersector 75 en 76 (Oude Noorden, Noord en Liskwartier, Noord) uitgebreid.

Vanaf 11 mei 2022 geldt in parkeersector 75 en 76 betaald parkeren:

  • van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur
  • op zondag van 12.00 tot 23.00 uur.

Bewoners en ondernemers van deze wijken ontvangen begin april een brief met informatie.

Waarom worden de betaald parkeertijden uitgebreid?

De gemeente heeft verschillende meldingen ontvangen dat bewoners met een parkeervergunning in deze wijken in de avonduren moeilijk een parkeerplaats kunnen vinden in de buurt van de woning. Uit parkeeranalyses (kentekenonderzoek) blijkt dat veel parkeerders niet in de wijken wonen. De resultaten van de scanauto zijn gedeeld met de wijkraad Oude Noorden en met de wijkraad Liskwartier. De wijkraad van het Oude Noorden gaf op 11 november 2021 het advies om de parkeertijden uit te breiden tot 23.00 uur van maandag tot en met zondag. De wijkraad Liskwartier adviseerde uitbreiding tot 23.00 uur van maandag tot en met zaterdag en betaald parkeren ook op zondag in te voeren van 12.00 tot 23.00 uur.

Wat betekent dat voor de bewoners en ondernemers in deze wijken?

Het uitbreiden van de betaald parkeertijden zorgt ervoor dat er minder auto’s van niet-vergunninghouders uit naastgelegen wijken geparkeerd worden. Langere venstertijden stimuleren parkeerders om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Zo houden we de parkeerplekken zoveel mogelijk vrij voor de bewoners uit de wijk. Dit betekent dat bewoners en ondernemers uit de wijk minder lang hoeven te zoeken naar een beschikbare parkeerplaats. De prijzen van de parkeervergunningen blijven hetzelfde.

Als uw bezoek parkeert met de bezoekersparkeervergunning moet u wel rekening houden met de uitbreiding van de betaald parkeertijden. Het aantal uur van de bezoekersparkeervergunning om het bezoek voordelig te laten parkeren blijft gelijk (500 uur). De bezoekersvergunning kan aangevraagd worden via de pagina Bezoekersparkeervergunning.