Parkeertijden sector 51
Gepubliceerd op: 29-04-2022
Geprint op: 17-05-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeertijden-sector-51/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf 1 juni 2022 worden de betaald parkeertijden in de parkeerzones 510, 511, 513 (Bospolder, Spangen, Tussendijken) uitgebreid.

Vanaf 1 juni 2022 geldt in parkeersector 51 (behalve in zone 512) betaald parkeren:

  • van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur
  • op zondag van 12.00 tot 23.00 uur.

Bewoners en ondernemers van deze wijken ontvangen eind april een brief met informatie.

Waarom worden de betaald parkeertijden uitgebreid?

De gemeente heeft verschillende meldingen ontvangen dat bewoners met een parkeervergunning in deze wijken in de avonduren moeilijk een parkeerplaats kunnen vinden in de buurt van de woning. Uit parkeeranalyses (kentekenonderzoek) blijkt dat veel parkeerders niet in de wijken wonen. De resultaten van de scanauto zijn gedeeld met de gebiedscommissie Delfshaven. De gebiedscommissie gaf op 11 januari 2022 het advies om de parkeertijden uit te breiden tot 23.00 uur van maandag tot en met zondag.

Parkeerzone 512

Bij de uitbreiding van de venstertijden wordt zone 512, die onder parkeersector 51 valt, buiten de verlenging van de tijden gehouden. In deze zone blijven de betaald parkeertijden tot 18:00 uur gelden van maandag tot en met vrijdag.

Wat betekent dat voor de bewoners en ondernemers in deze wijken?

Het uitbreiden van de betaald parkeertijden zorgt ervoor dat er minder auto’s van niet-vergunninghouders uit naastgelegen wijken geparkeerd worden. Langere venstertijden stimuleren parkeerders om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Zo houden we de parkeerplekken zoveel mogelijk vrij voor de bewoners uit de wijk. Dit betekent dat bewoners en ondernemers uit de wijk minder lang hoeven te zoeken naar een beschikbare parkeerplaats. De prijzen van de parkeervergunningen blijven hetzelfde. Bekijk voor meer informatie de pagina Parkeervergunning bewoner.

Als uw bezoek parkeert met de bezoekersparkeervergunning moet u wel rekening houden met de uitbreiding van de betaald parkeertijden. Het aantal uur van de bezoekersparkeervergunning om het bezoek voordelig te laten parkeren blijft gelijk (500 uur). De bezoekersvergunning kan aangevraagd worden via de pagina Bezoekersparkeervergunning.