Parkeertarieven
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 20-02-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeertarieven/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad stellen elk jaar de parkeertarieven vast. Op deze pagina vindt u de parkeertarieven voor de gemeentelijke parkeergarages en voor het parkeren op straat.

De hoogte van de parkeertarieven is afhankelijk van de parkeerdruk in de wijk of straat. In het centrum van Rotterdam geldt in 2019 een tarief van 4,08 euro per uur.

Buiten het centrumgebied, buiten de Wilhelminapier en buiten een deel van de Kop van Zuid kost een uur parkeren 1,72 euro. Wilt u weten in welke straten en op welke tijdstippen betaald parkeren geldt? Kijk dan in het tarievenoverzicht straatparkeren. In één oogopslag  zien waar het betaald parkeren is in de binnenstad met het bijbehorende tarief? Bekijk hiervoor het kaartje van de binnenstad met de gebieden en tarieven van betaald parkeren. Bewoners in betaald-parkeergebieden kunnen hun bezoek tegen verlaagd tarief laten parkeren met de bezoekersparkeervergunning. Voor gehandicapten zijn speciale parkeervoorzieningen.

Langer betalen voor parkeren in het centrum

In een groot deel van het centrum geldt op vrijdag en zaterdag betaald parkeren tot 01.00 uur. Dit is op de verwijsborden naar de parkeerautomaten aangegeven, naast vermelding in het bovengenoemde tarievenoverzicht.

Het alternatief voor parkeren op straat? Parkeren in onze eigen stadsgarages. Want daar kost parkeren van 22.00 uur tot 06.00 uur maar 1,00 euro per uur. Meer weten over de tarieven in de stadsgarages? Kijk op parkereninrotterdam.nl.

Tarieven parkeergarages

Stadsgarages

De Boompjes, Erasmusbrug, Museumpark, Schouwburgplein 1 & 2 en Meent  Oude Haven en Kiphof

Dagelijks 06:00 - 22:00 uur 15 minuten of gedeelte hiervan 0,50 euro
Dagelijks 22:00 - 06:00 uur (nachttarief) 60 minuten 1,00 euro
Maximale dagtarief (24 uur) 1 dag 20,00 euro
Straattarief per uur 4,08 euro
Parkeergarages buiten Centrum

Benthuizerstraat, Boulevard Zuid, Colosseumweg, Lusthofstraat, Hoogvliet Centrum, Mathenesserplein, Nieuwe Binnenweg I, Veranda (eerste uur gratis parkeren) en Zoomstraat

Dagelijks                                                                         25 minuten of een gedeelte hiervan 0,50 euro
Maximale dagtarief (24 uur) 1 dag 12,00 euro

Parkeren op straat

Op deze interactieve kaart ziet u waar betaald parkeren van kracht is.

Langer betalen voor parkeren in het centrum

In een groot deel van het centrum geldt op vrijdag en zaterdag betaald parkeren tot 01.00 uur. Dit is op de verwijsborden naar de parkeerautomaten aangegeven, naast vermelding in het bovengenoemde tarievenoverzicht.

Het alternatief voor parkeren op straat? Parkeren in de gemeentelijke stadsgarages. Want hier kost parkeren van 22.00 uur tot 06.00 uur maar 1 euro per uur. Meer weten over de tarieven in de stadsgarages? Kijk op parkereninrotterdam.nl.

In het gehele centrum, inclusief de Wilhelminapier en een deel van de Kop van Zuid, geldt een parkeertarief van 4,08 euro per uur.

Dit tarief geldt

 • van maandag tot en met donderdag van 09.00-23.00 uur
 • op vrijdag en zaterdag van 09.00-01.00 uur
 • op zondag van 12.00-23.00 uur.

Alleen op de Wilhelminapier en een deel van de Kop van Zuid geldt dit tarief op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur.

In het westelijk deel van het Scheepvaartkwartier geldt een tarief van 4,08 euro per uur

 • van maandag tot en met zaterdag van 09.00-18.00 uur
 • zondag van 12.00-18.00 uur.

Betaalwijzen

U kunt niet met muntgeld betalen bij de parkeerautomaten op straat. Hoe u wel kunt betalen ziet u hieronder.

 • 06-parkeren: betalen via uw mobiele telefoon
  06-parkeren is een snelle en makkelijke manier van betalen voor uw parkeergeld. U kunt vanuit de auto met uw mobiele telefoon uw parkeergeld betalen. Iedereen met een mobiele telefoon kan gebruikmaken van 06-parkeren. Gebruik maken van 06-parkeren begint door u aan te melden bij één van de vijf aanbieders van 06-parkeren. Daarna werkt het als volgt: u parkeert uw auto, u belt, sms't of gebruikt de app, geeft het nummer van het parkeergebied door en u start de parkeertijd. Voor het wegrijden stopt u de parkeertijd net zo makkelijk. U betaalt achteraf per automatische incasso of creditcard. Meer weten over 06-parkeren? Ga naar de speciale pagina over 06-parkeren.
 • Betalen met pin of creditcard
  Bij de parkeerautomaten kunt u betalen met pin of creditcard (American Express, Euro/Mastercard, Visa). In de meeste parkeergarages is betalen met pin en creditcard ook mogelijk.
 • Betalen met contant geld
  Betalen met contant geld is alleen mogelijk in de parkeergarages. U kunt hier zowel met muntgeld als met biljetten betalen.
 • Betalen met parkeerkaarten
  Met parkeerkaarten kunt u alleen op straat parkeren. U hoeft dan niet meer bij de parkeerautomaat te betalen. U kunt digitaal via Mijn Loket parkeerkaarten bestellen. U gaat hiervoor naar parkerenonline. U heeft als bewoner een inlogcode DigiD en als bedrijf een inlogcode eHerkenning nodig. U kunt ook het bestelformulier downloaden. Het ingevulde formulier kunt u samen met de benodigde documenten opsturen naar Postbus 70013, 3000 KR Rotterdam.

Controle

Handhavers van gemeente Rotterdam controleren op de betaling van de parkeerbelasting. Zij controleren het kenteken of de pas van de parkeervergunning. Wie niet of onvoldoende betaalt, krijgt een naheffingsaanslag. De naheffingsaanslag moet worden betaald aan Gemeentebelastingen Rotterdam. Lees hier meer over parkeercontrole.