Parkeerduurbeperking
Gepubliceerd op: 08-09-2021
Geprint op: 29-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeerduurbeperking/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf zondag 6 februari 2022 wordt de proef Parkeerduurbeperking Veranda hervat. De maximale parkeertijd van 90 minuten moet de verkeers- en parkeeroverlast bij grote publieksbijeenkomsten in De Kuip verminderen.

Ook moet dit zorgen voor een betere bereikbaarheid voor bewoners en bezoekers van bewoners van De Veranda.

Herstart proef parkeerduurbeperking

Begin 2020 is de proef Parkeerduurbeperking Veranda gestart. Deze is 2 keer gestaakt vanwege de COVID-19-maatregelen waardoor er geen evenementen met publiek waren toegestaan. Nu wordt de proef weer hervat. Dit houdt in dat bezoekers op wedstrijd- en evenementdagen hun auto tot maximaal 90 minuten kunnen parkeren in De Veranda. Dit is het gebied tussen de Burgerhoutstraat tot en met de Siem Heidenstraat.

Vanaf zondag 6 februari 2022 hervatten we de proef Parkeerduurbeperking Veranda. Door de coronamaatregelen was de proef op 26 november 2021 tijdelijk stopgezet.

De parkeerzone waar de parkeerduurbeperking geldt is zone 900:

 • Adriaan Kooningsstraat
 • Bas Paauwestraat
 • Bep van Klaverenstraat
 • Bert Heesakkerstraat
 • Bertus Bulstraat
 • Burgerhoutstraat
 • Cor Kieboomplein
 • Ernst Happelstraat
 • Guus Broxstraat
 • Jan Pettersonstraat
 • Johan Weberstraat
 • Kees Pijlstraat
 • Piet Smitkade (gedeelte tussen Bertus Bulstraat en Siem Heidenstraat)
 • Puck van Heelstraat
 • Richard Dombistraat
 • Siem Heidenstraat.

Maximaal 90 minuten parkeren tijdens wedstrijd- en evenementendagen

De parkeerduurbeperking geldt alleen op wedstrijd- en evenementendagen. Bezoekers mogen vanaf drie uur voor aanvang van een evenement tot twee uur na afloop, hun auto maximaal 90 minuten parkeren. Tijdens dit tijdsblok gold al een hoger parkeertarief, namelijk €4,20 per uur. Het is niet mogelijk om aansluitend (dus na 90 minuten) de parkeertijd binnen De Veranda opnieuw in te stellen via de parkeerautomaten, belparkeren of parkeerapps en dergelijke. Parkeerhandhaving wordt ingezet en zo nodig worden boetes gegeven.

Proefperiode en evaluatie

De proef Parkeerduurbeperking Veranda geldt voor de hele Veranda en loopt tot uiterlijk 1 juli 2022. Daarna wordt een evaluatie gemaakt, die met de bewoners en ondernemers van De Veranda wordt gedeeld. Daarop wordt een voorstel gedaan of en op welke wijze de maximale parkeertijd wel of niet structureel wordt ingezet. De standaardregeling van een hoger parkeertarief (€4,20 per uur) drie uur voor, tijdens en twee uur na afloop van een wedstrijd of evenement blijft ook na de proefperiode van kracht.

Wat betekent deze regeling voor mij?

De parkeerduurbeperking geldt niet voor bewoners die een parkeervergunning hebben. Zij kunnen hun bezoek ook gewoon nog laten parkeren met hun bezoekersparkeervergunning.

In verband met de parkeerduurbeperking adviseren we bezoekers van evenementen en wedstrijden af te reizen naar het stadion met het openbaar vervoer. Ook kan er geparkeerd worden op P+R Beverwaard of P+R Kralingse Zoom waar een goede aansluiting is op het openbaar vervoer naar het stadion. Daarnaast vaart de Watertaxi met grotere en kleinere boten direct naar de nieuwe aanlegsteiger op de Piet Smitkade. Wilt u dicht bij het stadion parkeren, bekijk dan de parkeermogelijkheden van Stadion Feijenoord.

Wanneer u toch besluit op straat te parkeren bij De Veranda, weet dan dat het betalen via een betaalautomaat of een 06-provider beperkt is tot maximaal 90 minuten en dat hier tijdens evenementen- of wedstrijddagen op gecontroleerd wordt.

Bezoekers van de winkels, bioscoop en horeca bij De Veranda kunnen maximaal 90 minuten parkeren. Als zij langer willen parkeren kunnen ze gebruik maken van de parkeergarage Colosseumweg.

Ondernemers van de Veranda kunnen met hun parkeervergunning gewoon parkeren op de openbare parkeerplaatsen. Als zij niet beschikken over een parkeervergunning kunnen ze gebruik maken  adviseren we ze gebruik van de parkeergarage Colosseumweg.

Evenementen Stadion Feijenoord

De proef parkeerduurbeperking Veranda geldt op wedstrijd- en evenementdagen in Stadion Feijenoord. Bekijk wanneer er evenementen of wedstrijden zijn.