Openbare parkeergarages
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-03-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/overzicht-openbare-parkeergarages/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

In Rotterdam kunt u in verschillende parkeergarages parkeren. Alle parkeergarages staan op de plattegrond hieronder. Door op een garage te klikken, gaat u direct naar een pagina met informatie over die parkeergarage.

Als de parkeergarage van Q-Park, APCOA PARKING of Interparking is, kunt u direct doorklikken naar de website van de betreffende parkeergarage.

Stadsgarages

De gemeente Rotterdam heeft 17 parkeergarages (stadsgarages). Dat zijn garages met een lager tarief dan in de commerciële garages. Op de website parkeren in Rotterdam  staat alle informatie over de gemeentelijke parkeergarages. De gemeentelijke garages zijn te herkennen aan de groene ‘P’ en het logo van de gemeente Rotterdam. Onze garages zijn bijvoorbeeld Schouwburgplein 1 en 2, Museumparkgarage, Boompjes, Kiphof en de Meent. Op Parkeren in Rotterdam ziet u precies om welke garages het gaat en waar de garages liggen.

Voordeelkaarten

Ook zijn er speciale voordeelkaarten voor parkeren in de gemeentelijke garages, zoals de Film-voordeelkaart van 2 voor 3 euro, shop&dine-voordeelkaart, Hotel-voordeelkaart en de Dagje uit-voordeelkaart. Ook zijn er een aantal garages waar vooraf het parkeren gereserveerd kan worden, waardoor u tijd, maar zeker ook geld bespaart. Door dit vooraf te regelen ervaart u voordeel op parkeren in Rotterdam.

Kort parkeren

Bekijk de website Parkeren in Rotterdam voor alle openingstijden en tarieven. Bent u van mening dat u te veel betaald heeft bij de automaat in een gemeentelijke parkeergarage? Dan kunt u digitaal verzoek tot terugbetaling indienen.

Abonnementen

In de parkeergarages beheerd door gemeente Rotterdam zijn verschillende abonnementen verkrijgbaar tegen aantrekkelijke tarieven.

Uitrij- en waardekaarten

Wilt u als bedrijf bijdragen in de parkeerkosten van uw klanten of bezoekers? Dat kan door gebruik te maken van uitrij- en/of waardekaarten.