Oud-Charlois - Wielewaal
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 29-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/oud-charlois-wielewaal/
Ga naar de hoofdinhoud

Het vroegere dorp Charlois vormt de sfeervolle historische kern van de wijk Oud-Charlois met haar historische bebouwing. De naam van de naoorlogse wijk Wielewaal verwijst naar de nabijgelegen middeleeuwse plassen Wiel en Waal.

Vanaf 16 maart heeft uw wijk een wijkraad. De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden.

Frans Gordijn

Frans Gordijn

Daniel van der Ham (voorzitter)

Daniel van der Ham

Meryem Koerts

Meryem Koerts

Angela Stolwijk-Kramer

Angela Stolwijk-Kramer

Sedat Yigit

Sedat Yigit

Nieuws

Meer nieuws over uw wijk? Meld u aan voor de wijknieuwsbrief. Elke twee weken ontvangt u nieuws over uw eigen wijk in uw mailbox.

Een poster waarop de overgang naar wmo radar staat.

Vanaf 1 juni werkt gemeente Rotterdam samen met wmo radar in Charlois. Wmo radar kijkt er naar uit om in de wijk aan de slag te gaan. Om de bewoners te ondersteunen. Om samen met én voor hen mooie dingen te realiseren. Hierbij heeft wmo radar bijzondere aandacht voor senioren en kwetsbare inwoners. Onze jongerenwerkers staan te trappelen om met jeugd en ouders leuke programma’s op te zetten. Daarnaast geven wij vrijwilligers volop de ruimte om zich in te zetten voor de mooie wijk waarin zij wonen.

Samen aan de slag!

Wilt u ook aan de slag in uw wijk? Heeft u een goed idee voor uw buurt? Heeft u een hulpvraag? Of wilt u zich inzetten als vrijwilliger? Neem dan gerust contact met ons op.

Wmo radar: 010 - 428 00 20.

Zien we elkaar snel?

Vanaf 7 juni zijn de deuren van onze huizen van de wijk geopend voor een gezellig gesprek, diverse activiteiten, een bak koffie of om anderen te ontmoeten. U bent van harte welkom!

U vindt ons op de volgende locaties:

 • Huis van de Wijk Carnisse, Texelsestraat 18
 • Huis van de Wijk Middelpunt, Slinge 250
 • Huis van de Wijk Millinxparkhuis, Millinxstraat 69
 • Huis van de Wijk Oud Charlois, Clementstraat 111

Wmo radar

Wmo radar is sinds 2012 werkzaam in Rotterdam, in de gebieden Delfshaven, Centrum en Overschie. Wmo gelooft in de kracht van de wijk, de groep, ervaringsdeskundigen en het individu. Wmo heeft oog voor wat kan en mogelijk is, met ambitie en passie van bewoners, vrijwilligers en stagiaires. Wilt u meer informatie over wmo radar? Ga naar wmoradar.nl of mail naar info@wmoradar.nl.

Bewonersinitiatieven

Als u een leuk idee voor de buurt heeft kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dat kan van alles zijn, zolang het gebied of de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. Kijk voor meer informatie op Mijn.Rotterdam.nl of Opzoomermee.nl of neem contact op met uw wijknetwerker.

Heeft u een leuk idee om uw buurt beter, mooier of fijner te maken? Kom dan met een initiatief! Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen.

U dient uw plan in via Mijn Rotterdam. Heeft u hulp nodig? De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar. Bel: 14 010. Of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.

Huis van de Wijk

 • Carnisse:
  Huis van Carnisse, Texelsestraat 18, 3083 PW, 010 - 303 19 25
 • Oud Charlois:
  Nieuwe Nachtegaal, Mezenhof 1, 3082 ZE, 010 - 429 18 07
  Oud Charlois, Clemensstraat 111, 3082 CE, 010 - 428 00 20
 • Pendrecht:
  Het Middelpunt, Slinge 250, 3085 EX, 010 - 313 49 59
 • Tarwewijk:
  Millinxparkhuis, Millinxstraat 69, 3081 PE, 010 - 727 16 66

Wijkhub

 • Carnisse/Tarwewijk - Wolphaertsbocht 362: geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Op donderdag en vrijdag zijn er van 9.00 tot 12.00 uur medewerkers van 14 010 aanwezig om u te helpen met uw vragen.

Indienen initiatief

Een idee waar 2.500 euro of minder voor nodig is, kunt u het hele jaar indienen. Een bewonersinitiatief indienen dat tussen de 2.500 en 20.000 euro kost, kan via een formulier op Mijn Rotterdam. Dit jaar zijn er twee rondes om dit te doen. De eerste loopt van tot en met zaterdag 30 april, de tweede ronde is van 15 juni tot en met 31 augustus. Goedgekeurde initiatieven komen op Mijn Rotterdam en wijkbewoners kiezen wie er subsidie krijgt.

Meer informatie vindt u op mijn.rotterdam.nl bij 'Bewonersinitiatieven' en op Opzoomermee.nl.

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Oud-Charlois-Wielewaal, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.