Opknapbeurt Marathonbeeld
Gepubliceerd op: 28-05-2020
Geprint op: 10-07-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/opknappen-marathonbeeld/
Spring naar het artikel

Het Marathonbeeld is toe aan een opknapbeurt. Woensdag 3 juni wordt het 5,5 meter hoge beeld weggehaald en gaat het naar een bedrijf waar ze het opknappen.

Beschadigingen aan het staal worden hersteld en de kleuren worden opnieuw aangebracht. Half juli is het beeld klaar en komt het terug op zijn plek aan de voet van de Erasmusbrug. Met de marathon op 25 oktober staat het kunstwerk er dus weer picobello bij.

Marathonbeeld

Het Marathonbeeld is onthuld op 18 april 2001, vlak voordat de twintigste marathon van Rotterdam werd gelopen. Het Marathonbeeld is een geschenk van de Stichting Rotterdam Marathon aan de stad Rotterdam.

Dit kleurrijke beeld is ontworpen door kunstenaar Henk Visch. Het 5,5 meter hoge ijzeren beeld lijkt van enige afstand kleiner dan het werkelijk is. Dat er een relatie is tussen dit beeld en de jaarlijkse duurloop wordt duidelijk gemaakt door de bordjes, die in de sokkel gemonteerd zijn. Daarop zijn de namen te lezen van alle mannelijke en vrouwelijke lopers, die de marathon van Rotterdam ooit gewonnen hebben. Maar ook de diverse kleuren die Visch op het beeld aanbracht, hebben een betekenis. Ze symboliseren de veelheid aan nationaliteiten van de deelnemers aan deze tot internationaal fenomeen uitgegroeide wedstrijd. Het Marathonbeeld heeft uiteraard een plaats gekregen langs de looproute van de marathon.

Meer informatie

Meer informatie over het beeld de website van Beeldende Kunst en Openbare Ruimte (BKOR).

\