Spelen Molenbuurt
Gepubliceerd op: 14-10-2021
Geprint op: 29-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/molenbuurt/
Ga naar de hoofdinhoud

In 2022 en 2023 pakt de gemeente Rotterdam de speelplekken in de Molenbuurt aan. De 4 speelplekken tussen Buizenwerf en Sara Cornelia Molen zijn verouderd. Net als de speelplek bij Boslandwerf en sportplek Oostmaaslaan.

Voor de 4 speelplekken is een definitief ontwerp gemaakt. Onderaan deze pagina kunt u dit zien. Eind 2022 worden de 4 nieuwe speelplekken aangelegd. Dat zijn we nu aan het voorbereiden.

Aanpak speelplek Boslandflat en sportlocatie Oostmaaslaan

In 2023 willen we de speelplek bij de Boslandflat (plek 5) en de sportlocatie aan de Oostmaaslaan (plek 6) ook aanpakken. Daarvoor wil de gemeente graag weten wat bewoners en kinderen zouden willen doen op die plekken. Voor iedere plek is daarom een inloopmiddag georganiseerd. Kom langs en denk mee!

Kies voor meer informatie hieronder de speelplek waarover u mee wilt denken. En vul dan ook even de vragenlijst(en) in. Zo weten we nog beter welke wensen de buurt heeft voor deze plekken.

In 2023 knapt de gemeente de sportplek aan de Oostmaaslaan op. Ook wordt de locatie groter. Het voetbal/basketbalveld blijft zoals het is. Maar daarnaast komt er ruimte voor meer sport- en fitnesstoestellen. Daarvoor willen we graag weten wat de wensen zijn voor de nieuwe inrichting van deze plek.

Kom langs en denk mee!

Op woensdag 28 september wordt er een gezellige middag georganiseerd op de sportlocatie Oostmaaslaan. Kom langs voor een potje voetbal en om mee te denken over welke sporttoestellen hier het beste kunnen komen. Je kunt ook de vragenlijst invullen, tot 5 oktober 2022.

Meer lezen over privacy en hoe gemeente Rotterdam met persoonsgegevens omgaat? Kijk op rotterdam.nl/privacy

Ontwerp speelplekken 1 tot en met 4

Begin en half 2022 vroegen we kinderen en bewoners van de Molenbuurt naar hun ideeën en wensen voor 4 speelplekken tussen Buizenwerf en Sara Corneliamolen (1 tot en met 4 op de kaart). Daarvoor zijn ontwerpen gemaakt. Op alle plekken komen speeltoestellen voor verschillende leeftijdsgroepen. Zo is er voor ieder kind wel wat leuks te doen. Waar het nodig is wordt ook het groen op de speelplekken opgeknapt.

Bekijk de ontwerpen:

Speelplek 1 krijgt een loop- en klimparcours met verschillende toestellen zoals een blokkenloop, stapstenen- en palen, hangende treden en evenwichtsbalk. (Ook) voor de kleinsten komt er een nestschommel en wipwap. De pingpongtafel blijft, net als de zitbanken. Het groen wordt waar nodig opgeknapt.

Op speelplek 2 kan straks lekker in het gras worden gespeeld, waar verschillende hoogtes in worden aangebracht. Vanaf een groen heuveltje kun je naar beneden glijden en daarnaast komt een iets verdiept deel met stapstenen en een hangbruggetje. Zo kom je, ook als het regent, altijd met droge voeten naar de overkant. (Ook) voor de kleinsten is er een wigwam waar je zelf een hut kan maken. De zitbankjes blijven en het groen wordt waar nodig opgeknapt.

Speelplek 3 krijgt een voetbalveldje van kunstgras met minidoeltjes. In het middengedeelte komt de bestaande schommel terug, een wip en een kleuterschommel. Ook komt er weer een nieuw speelhuisje. In de hoek is een nieuw klimtoestel bedacht. In het 3e gedeelte komt zand met een zandspeeltoestel en een zandzeef-bloem. Er komen 2 zitbankjes terug en het groen wordt waar nodig opgeknapt.

Speelplek 4 krijgt een ruimte voor vrij spel met gras (het verhoogde stukje) en daarnaast een grasveldje met een trampoline, een klimboog en een (bestaande) glijbaan. De zitbankjes blijven en het groen wordt waar nodig opgeknapt.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de aanpak van de speelplekken in de Molenbuurt? Stuur dan een e-mail aan: wijkregiekralingencrooswijksb@rotterdam.nl.