Mobility challenge
Gepubliceerd op: 09-11-2022
Geprint op: 07-12-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/mobility-challenge/
Ga naar de hoofdinhoud

Tijdens een Mobility Challenge daagt de gemeente de bewoners van een wijk uit om minstens een maand de auto te laten staan en gebruik te maken van deelvervoer. We zien, zeker in de stad, dat auto’s vaak stilstaan. Dat kost eigenaren geld.

Ook nemen al die geparkeerde auto’s ruimte in beslag. Terwijl er voor veel ritten prima alternatieven zijn, zoals (elektrische) deelauto’s en -fietsen, bakfietsen, scooters of het openbaar vervoer.

Wie meedoet aan de challenge krijgt van de gemeente een bedrag om al die alternatieven te proberen. In de tussentijd zorgen wij voor een plekje voor uw auto.

Video

Bekijk hieronder een video over de Mobility Challenges in Rotterdam. Niet zichtbaar? Accepteer de cookies en de video is te bekijken.

Informatieavond Cool-Zuid

Hebben we uw interesse gewekt? Dan vertellen we u graag meer over de Mobility Challenge tijdens de informatieavond op woensdag 23 november. Woont u wel in Cool-Zuid maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? Mail dan even naar mc@rotterdam.nl.

Ik wil meedoen!

Als er genoeg belangstelling is, gaat binnenkort de inschrijving voor de Mobility Challenge Cool-Zuid van start. Kunt u niet bij de informatieavond zijn maar wilt u wel meedoen? Stuur dan even een e-mailtje met uw contactgegevens naar mc@rotterdam.nl. We nemen dan contact met u op als de inschrijving geopend is. Natuurlijk laten we dat ook weten op deze pagina.

Extra tuintje

Door het laten staan van de auto komen er parkeerplekken vrij in de wijk. De deelnemers mogen samen met hun buren zeggen wat er met deze plaatsen gebeurt. Een tuintje? Ontmoetingsplek? Speelplaats? Het is helemaal aan jullie. Wij bouwen uw wijk om naar een ruimte om te leven en niet alleen om te parkeren.

Ik heb geen auto

Heel goed! U bespaart dus al tijd, geld, ruimte, stress en uitstoot. En natuurlijk kunt u ook meedoen met de challenge. Op de informatieavond leggen we uit hoe.

Challenge Hoogkwartier - wie gingen u voor?

Tijdens de Mobility Challenge Hoogkwartier.nl in 2019 gingen 90 buurtbewoners de uitdaging al aan. Twee maanden lang maakten zij gebruik van deelvervoer. Zowel bewoners als ondernemers lieten de auto staan. Daardoor waren er tijdens de challenge 20 auto’s minder in de wijk op straat.

Rondom het Achterkloosterpark kwamen parkeerplekken vrij. Eerder was dit park compleet omringd door auto’s en daardoor niet goed zichtbaar. Tijdens de challenge zijn hier groene parkeerplekken van gemaakt. Deze vormden groene 'vingers' vanuit het park: het groen trok de wijk in. Het park werd zo dus zichtbaar vanaf de Hoogstraat. Bewoners vonden dat de Hoogstraat veiliger was tijdens de challenge en dat het er fijner fietsen was.

Bekijk ook de korte documentaire op MCHoogkwartier.nl/docu.