Spring naar het artikel

In de Middelharnisstraat (tussen de Slinge en Sliedrechtstraat), Middelharnishof en Tiengemetenhof, worden rioleringswerkzaamheden uitgevoerd.

De werkzaamheden aan het riool in de Middelharnisstraat zijn in mei 2018 klaar.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit:

  • het verwijderen van de bestrating van gevel tot gevel;
  • het vernieuwen van het riool;
  • het ophogen van de straat;
  • het aanbrengen van nieuwe bestrating.

In de rijbaan komt een waterpasserende verharding, waardoor regenwater sneller in de grond kan wegzakken. Voor de werkzaamheden moeten twaalf bomen worden gerooid. Het is onderzocht of deze bomen verplant kunnen worden, maar deze soort bomen is helaas niet te verplanten. Er komen 19 nieuwe bomen voor terug.

Om de overlast te beperken zullen Stedin en Nuon tegelijkertijd ook werkzaamheden verrichten.

Nieuws

Aangepaste planning laatste twee fases

  • fase 5: vanaf Middelharnishof tot voorbij de Tiengemetensingel: begin januari begin april
  • fase 6: vanaf Tiengemetensingel tot Sliedrechtstraat, herbestrating: begin april tot eind mei

Veelgestelde vragen

Tijdens de werkzaamheden wordt de weg in fasen afgesloten en het verkeer omgeleid. De omleidingen worden met borden aangegeven. In de afgesloten straatdelen kan niet worden geparkeerd.

Heeft u een invalidenparkeerplaats? Neemt u dan alstublieft contact met ons op. Dan zoeken we in overleg met u een tijdelijke parkeerplaats. De woningen blijven met loopplanken bereikbaar.

Huiseigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het eventueel ophogen en/of vervangen van de huisaansluiting en hebben hierover eerder dit jaar een brief ontvangen. De aannemer van de gemeente sluit de oude huisaansluiting aan op het nieuwe riool. Huiseigenaren hebben dan twee weken de tijd om de huisaansluiting te vervangen en dienen hiervoor zelf een aannemer/loodgieter in te schakelen.

Beplantingen en afrasteringen kunnen de werkzaamheden aan de openbare weg belemmeren. Wij vragen u deze tijdelijk weg te halen en overhangende heggen en hagen tot aan de erfgrens op te snoeien.

Om de werkzaamheden zo snel mogelijk te kunnen afronden, is het belangrijk dat er zo min mogelijk in de weg staat. We vragen u om bijvoorbeeld geen fietsen aan lantaarnpalen vast te zetten. Wij rekenen op uw medewerking.

De ondergrondse containers zijn tijdelijk buiten gebruik en worden vervangen door tijdelijke containers die buiten de werkgrenzen komen te staan.

Het ophalen van grofvuil in de opgebroken straten is niet mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 010.

Het werk kan (geluids)overlast veroorzaken. De gemeente beperkt de hinder zoveel mogelijk. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 16.00 uur.

Slecht weer of andere omstandigheden kunnen het werk belemmeren. In dat geval kunnen de werkzaamheden langer duren en de werktijden worden verlengd tot in de avonduren en/of zaterdagen.

Bij een bijzondere gebeurtenis, bijvoorbeeld een verhuizing, kunnen wij -in de meeste gevallen- de straat tijdelijk toegankelijk maken. Neem hiervoor tijdig contact met ons op.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marjo Wetsteijn, telefoon 010 498 41 44, of via e- mail m.wetsteijn@rotterdam.nl